Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Dilluns, 29 de Octubre del 2018
FUTBOL

El Torrent perd la seua condició d'invicte en caure a casa contra l'Aldaia (2-3)

El Torrent va trencar la seua magnífica ratxa d'inici de temporada de manera inesperada davant un Aldaia que va sorprendre als de Rodri, remuntant un 2-0 inicial de l'equip loca

El futbol ens explica històries èpiques, emocionants o simplement estranyes en 90 minuts. Avui, el llop i el be es van canviar els papers. El Torrent, molt fiable a casa, no havia marcat en la primera part en tota la lliga i avui va arrancar com un vendaval per a fer dos gols en dos minuts. Un Torrent que portava 3 victòries i un empat en el Sant Gregorio i que ens tenia acostumats a anar de menys a més, va començar en tromba i va tenir una efectivitat inusitada. La vesprada es presentava glacial i en el minut tres Sergio Vargas va trencar el gel a pilota parada. Álvaro toca en l'àrea i el jove davanter afusella en l'àrea xicoteta.

Sense solució de continuïtat, en el minut 5, el Torrent es posava líder provisional. Iván Montoro, amb sort però amb fe, va posar el cap per a batre de cap a Tejera. Però no era suficient per a un Torrent voraç i efectiu. En el minut 11, IvánMagdaleno i en el 16’, Sergio Vargas, van poder fer el 3-0 i manar el partit als minuts de la brossa.
Però el futbol és com la vida. Mai pots confiar-te. El Torrent va pensar que l'Aldaia anava a traure bandera blanca i pactaria una derrota curta que evitara la humiliació. Però el partit ens tenia reservat un gir de guió al Spielberg.

L'Aldaia no es arredró davant la situació; amb paciència i sense nervis, va proposar un futbolcombinativo interessant i va prendre el control del partit. Es va trobar a més amb un replegament molt baix del Torrent, quasi en la seua àrea, que li convidava a jugar i aprofitar els seus errors. I l'Aldaia va trobar la seua millor versió de la temporada davant la complacencialocal. Un equip que havia perdut tots els partits fora de casa, que solament havia ficat un gol, -6 en total- va voltejar el marcador i va marcar tres gols en 9 minuts. Un atac coral aldayero ho va culminar Dani Plaza en el minut 43’. I va poder empatar en el 45 amb un cabezazo de Montes.

El Torrent s'anava al descans capdavanter provisional i pensant que allò solament era unarreón i el seu són les segones parts. Però va començar la segona part amb dubtes i l'Aldaia li va retornar el zasca del primer temps. Dani Plaza va aconseguir el seu hat trick en el minut 50 i en el 52’, de penal. Increïble. És veritat que quedava temps, molt temps, però sol ocórrer en futbol que, quan vols reaccionar, les coses no t'ixen. I açò li va passar al Torrent. L'equip va quedar noqueado –És la primera vegada que li remunten i que rep tres gols en la lliga (Portava tres gols en contra en 7 partits!) i ja no es va alçar de la lona. La precipitació i les ganes van portar a la imprecisió.

La graderia confiava almenys en l'empat però no van arribar ni tan sols les ocasions. Un partit que ha de ser una lliçó i un punt d'inflexió perquè l'equip taronja, amb més o menys futbol, sempre, fins avui, havia tingut coratge i determinació. I avui no va aparèixer. Les baixes de Pedro i Parra van poder influir, però el caràcter i la valentia han de ser innegociables. Rodri té treball perquè necessita recuperar l'esperit competitiu de l'equip per a afrontar els pròxims partits, tots dos fora de casa: Contra el líder, Recanvis Colón, el diumenge a Catarroja; i contra el Quart, el dimecres següent.