Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 26 de Octubre del 2018

El PP demana que el Pla UNEIX de la Generalitat contemple el soterrament del metro

Els populars de Torrent han presentat sis al·legacions al Document estratègic de la Generalitat Valenciana, que defineix les principals línies estratègiques d'actuació a seguir en matèria de mobilitat, infraestructures i transports en el període 2019/2030 i que està previst puga costar més de 18.000 milions d'euros

Els populars de Torrent han presentat sis al·legacions al Document estratègic de la Generalitat Valenciana, que defineix les principals línies estratègiques d'actuació a seguir en matèria de mobilitat, infraestructures i transports en el període 2019/2030 i que està previst puga costar més de 18.000 milions d'euros.

Un Pla que no explica inicialment amb inversions necessàries que es deuen realitzar a Torrent en els pròxims anys. Per al regidor del PP, José Francisco Gozalvo “es tracta d'un document sobre el qual la Generalitat Valenciana decidirà les actuacions a realitzar en els pròxims anys i des del PP de Torrent considerem que es deuen tenir en compte les reivindicacions de la nostra ciutat”. A més, finalitzat el termini de presentació d'al·legacions, afirma “desconeixem si el govern municipal de Torrent ha presentat al·legacions, alguna cosa que he demanat per escrit però encara no m'han respost”.
 

Gozalvo afirma que “és de vital importància per a la ciutat de Torrent, que la Generalitat torne a incloure en els seus plans de futur, el soterrament de les vies de metre al seu pas per la nostra ciutat, per a la integració del Camí la Noria però també per al futur del Centre Històric de Torrent i dels veïns que en ell resideixen”. Per als populars, “hem de seguir reivindicant el soterrament i que per fi, siga una realitat. És incomprensible que el document que defineix les accions a realitzar a la Comunitat Valenciana fins a 2030 no incloga aquesta obra tan necessària per alstorrentinos”.


Gozalvo explica que “hem sol·licitat que a aquest document s'incloga la construcció de la carretera entre Picassent i Torrent, perquè és una reivindicació històrica i el projecte segueix aparcat en un calaix de la consellería”. El regidor popular subratlla que “la seua construcció és necessària per a la vertebració de la comarca de l'Horta Sud”. 
 

D'altra banda i en una altra de les al·legacions, els populars de Torrent han demanat que s'incloga l'ampliació de carrils en l'autovia de Torrent a València, la CV-36. “Una autovia que es col·lapsa en hores punta, sobretot en el tram entre Picanya i València”. Gozalvo afirma que “és necessari que el Document estratègic de la Generalitat compte amb l'ampliació d'aquesta autovia”.


El PP de Torrent també ha sol·licitat que elUNEIX 2019-2030 incloga l'ampliació del carril bici entre Torrent i València Ciutat, però sobretot el tram comprès entre la capital de l'Horta Sud i Picanya, ja que “és un tram molt utilitzat tant per ciclistes com per runners i vianants, per açò l'ampliació d'aquesta ruta saludable és imprescindible”. 
 

A més, dins del UNEIX també hi ha un apartat per a rutes verdes pel que el PP de Torrent ha demanat que s'incloga la ruta del Reg Mil·lenaridel Barranc de l’Horteta. Una sendera de 14 km que uneix el centre de la ciutat de Torrent amb tot el patrimoni hidràulic de la ciutat, paratges naturals i fonts”. Gozalvo considera que “és una ruta creada en 2014 en la qual podem contemplar les restes d'un pont romà, dos aqüeductes històrics i espais naturals com el Clot de Bailón, per la qual cosa desitjaríem que la Generalitat Valenciana incloguera la millora d'aquesta ruta i la seua promoció turística en els seus plans de futur”.  Finalment, des del PP també s'ha sol·licitat que s'instal·len marquesines en totes les parades de l'autobús metropolità en el terme de Torrent, sobretot en el Mas del Jutge i Calicanto.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.90.131.200

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.