Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 25 de Octubre del 2018

La Policia Local denuncia les condicions dels animals en les seues dependències

Denuncien que en "El Corralet" se sacrifica animals segons els han comunicat les protectores i sol·liciten un Nucli Zoològic per a les instal·lacions de la Policia Local de Torrent amb mitjans, ja que manquen d'ells i el poc que tenen ha estat donat per les mateixes protectores i inclús particulars

El sindicat SPPLB Torrent, han posat en coneixement "el malestar que manifesten tant els membres de la Policia Local de Torrent, com les protectores d'animals que col·laboren amb la Secció de la Protecció Animal, tant pels mitjans que es dota des d'aquest Ajuntament a la secció, com per l'escàs personal que s'encomana a aquest servei". Afirmen que "referent a mitjans tècnics, pràcticament la totalitat dels materials que disposa aquesta secció, han estat donats per les protectores d'animals SOS PELUDETES i UNA MÀ PER A UNA POTA.

 

Aquestes protectores han donat diverses corretges, abeuradors, transportins i fins als sacs de pinso i de menjar que reben els animals que han estat rebuts en la Policia Local de Torrent. Una altra gran part d'aquests mitjans han estat donats de forma voluntària pels propis membres de la plantilla, que en observar en les condicions on queden dipositats els animals que es reben en la Central, s'han portat de les seues llars gàbies, corretges i pinsos".

Afirmen també que "aquests animals, per diferents circumstàncies, vénen en unes condicions deplorables de la via pública i es queden a l'espera que "El Corralet" o, en el millor dels casos, les protectores d'animals es facen càrrec d'ells, a vegades han d'esperar en el recinte un parell d'hores, o en unes altres, com els serveis realitzats en cap de setmana, un parell de dies. Aquests dies han de passar-los en unes instal·lacions que no compleixen ni dels requisits, ni del personal necessari per al seu ingrés, a més de conviure en el mateix recinte membres d'aquest cos i animals, en unes condicions que no compleixen un estàndard d'higiene, seguretat i salubritat, amb el perill que això suposa per al personal d'aquesta plantilla".

 

Referent al mètode de transport dels animals, "aquest Ajuntament ha dotat a la secció d'una furgoneta que, des de fa diversos anys, s'han denunciat deficiències tècniques, sobretot referent al pedal d'embragatge, el qual no funciona en condicions òptimes i que per fer ús d'ell cal fer una força molt superior a la normal, manifestant el personal que la utilitza, que a vegades sofreixen enrampades en el glúteo esquerre sobretot en conduir per ciutat". Fins i tot, un agent ha de situar-se en la part posterior de la furgoneta per subjectar les gàbies on es transporten als animals per evitar que bolquen.
 

El sindicat també afirma que "Pràcticament cada dia es personen ciutadans en les dependències de la central de la policia local amb algun animal que han trobat solt per la via pública. En la majoria d'ocasions, aquestes persones no poden fer-se càrrec de l'animal, ni tampoc poden esperar hora i mitja, en cas que es cride a "el corralet" o molt més temps si s'ha avisat a l'amo de l'animal mitjançant la lectura del xip. Aquests animals finalment queden dipositats al pati de la central, sense que l'ajuntament haja proporcionat cap mitjà per a això, tan sols amb el qual les protectores i el mateix personal de la plantilla té a casa".
 

SPPLB Torrent ha rebut multitud de queixes respecte al servei que està oferint l'empresa "El corralet", diverses d'aquestes queixes s'han rebut per part del personal de la Policia Local de Torrent quant al temps d'espera des que s'avisa a l'empresa de recollida d'animals fins a la seua arribada al lloc. Segons el contracte signat amb aquest ajuntament, la recollida de l'animal no hauria de demorar-se més de quaranta-cinc minuts, "temps que han complert en alguna ocasió, sent el doble la majoria de les vegades incomplint els requisits del contracte", afirmen des de SPPLB.
 

Una altra de les queixes que està rebent SPPLB Torrent per part de les protectores, és que "segons un acord que es va realitzar entre aquestes i l'ajuntament, l'empresa que s'encarregués de la recollida i custòdia d'aquests animals no sacrificaria els animals recollits. Pel que sembla aquest extrem del contracte no s'està complint, sacrificant els animals als quals, aquesta empresa, no troba una solució".
 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.20.56

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.