Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 24 de Octubre del 2018
ENTREVISTA A LA SECRETARIA GENERAL DE PODEMOS TORRENT

Verdet: “Estem prop d'un acord per anar junts amb EU en Torrent”

La nova secretaria general de Podem Torrent no deixa clar si Podemos pactaria amb Jesús Ros un hipotètic acord d’investidura i critica les polítiques tradicionals del PSOE en Torrent

Carmen Verdet Cuenca és torrentina de naiximent i sempre ha viscut en el barri de l’Eixample de Torrent, té 47 anys, administrativa de professió, la crisi la va deixar sense ocupació però no li va impedir seguir aprenent i estudiant oposicions a justícia i actualment treballa de dependenta en uns grans magatzems. Entra en el cercle de Podemos Torrent en els seus inicis. Votant socialista, el desencantament amb el partit la va portar a entrar en el partit morat.

Per què decideixes entrar en política i per què en Podemos? Sempre he sigut d’esquerres i votant del Partit Socialista i vaig entrar en el partit després de decebre’m amb el Partit Socialista que no amb el socialisme. Vaig ser per casualitat al míting que Pablo Iglesias va donar a Torrent coincidint amb les eleccions europees, després va ser a la primera reunió i em vaig quedar.

 

Per què vau decidir no presentar-vos a les municipals de 2015? Valorem la situació i decidim no fer-ho. No crec que anara ni una bona ni una mala decisió. Ara hem de pensar en les següents.

 

Creu que les primàries és el millor procés dins d’un partit?, pensa presentar-se a les primàries per a ser candidata a l’alcaldia de Torrent? Un procés de primàries sempre és positiu i no hi ha procés més democràtic que unes eleccions per primàries. Pense presentar-me a les pròximes primàries de gener. Actualment som 900 persones inscrites en el cercle de Torrent.

 

Jesús Ros torna a repetir candidatura i després de l’ocorregut amb Compromís i si fem cas a les enquestes, es creu vosté a Jesús Ros?  És molt complicat respondre a açò. Nosaltres eixirem a guanyar. El que no anem a fer és deixar governar al PP, açò és clar. Si acceptem o no un hipotètic pacte ho decidirien els inscrits del partit en assemblea.

 

Compromís, Guanyant, IU i el seu partit comparteixen electorat, quina relació existeix entre aquestes formacions i plataformes ciutadanes? Amb Esquerra Unida hem tingut un parell de trobades en el qual s’ha vist que compartim projecte i la relació és bastant fluida pel que possiblement anirem conjuntament a les locals de maig pròxim. Amb la plataforma de Guanyant ens reunirem de seguida per a una primera presa de contacte.

 

L’estimació de vot si s’extrapolen les dades en l’àmbit nacional donen un percentatge de vot en el qual pot passar qualsevol cosa. Nosaltres volem arribar a l’alcaldia, això lo primer i trencar el govern del bipartidisme amb o sense majories. S’ha vist, en el cas de Torrent, que no es compleixen els pactes i els pactes cal complir-los.

 

Compromís va recolzar a Ros per a arribar a l’alcaldia i ara els acusa de no haver complit el pacte i Torrent fa 3 anys que no aprova pressupostos, pugues aquest fet transmetre la idea que l’esquerra no sap governar? Són formes de fer política diferents. En Podemos fem política d’una forma diferent de la que ho fa el PSOE. Els socialistes són de política tradicional i clientelar i nosaltres volem posar fi a açò.

 

Sánchez i Iglesias han arribat a un enteniment per a donar suport als pressupostos sense que Podemos haja consultat als seus militants. És clar que no tot el pot decidir la militància, els càrrecs polítics han de realitzar el seu treball i els ha donat el seu suport milions de votants.

 

Centrant-nos més a Torrent, una política d’esquerres o de dretes és possible aplicar-la en l’àmbit local, de municipi? Sí clar. Per a nosaltres és primordial la participació ciutadana i escoltar als ciutadans durant tota la legislatura i no solament cada 4 anys, això es fer polítiques d’esquerres. A Torrent falten més polítiques municipals en este sentit, més polítiques  feministes i més polítiques animalistes per posar un exemple.

 

Què opina Podemos del pressupost que destina l’Ajuntament de Torrent a entitats festives? I amb les tradicions d’origen religiós? No estic d’acord en la quantitat que es destina a aquestes entitats i caldria veure primer les prioritats i després veure què podem fer. A més volem aclarir que nosaltres no anem ni volem acabar ni prohibir les tradicions religioses. Una altra cosa és la participació en actes d’aquest tipus, nosaltres som neutrals i la millor forma de ser neutral és no participar.

 

L’Ajuntament ha aconseguit més de 4 milions d’euros de superàvit, un ajuntament ha de tenir superàvit? I caldria preguntar-se, què no s’ha fet per a aconseguir aqueix superàvit. Responent a la teua pregunta, una administració local no hauria de tenir superàvit perquè significa que o bé has ingressat més del que has calculat i has fet malament el pressupost o bé no has invertit prou i has deixat de realitzar projectes.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.204.42.89

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.