Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 23 de Octubre del 2018
FALLES

Falla Cotxera celebra el seu 50 aniversari amb una gran exposició

La Setmana Cultural culminarà amb el “Concurs d’Indumentària Valenciana Narci Garci”. Aquest concurs que celebra el seu 28 edició, formarà part de les celebracions de la Carta Pobla de la localitat, que compleix 770 anys

La comissió fallera d'un dels barris més antics de Torrent, el barri Cotxera, celebra enguany el seu 50 aniversari. Un dels plats fort de les celebracions tindrà lloc aquesta setmana: una exposició cultural amb una mostra gràfica dels 50 anys de comissió, juntament amb elements històrics d'aquesta gran falla com la primera banda de fallera major de 1970, una mostra dels 50 llibrets, ninots indultats, records commemoratius, una xicoteta mostra evolutiva dels vestits que van lluir algunes falleres majors i presidents, els estendards antics de la comissió, una mostra gràfica evolutiva dels 50 anys… En definitiva, una exposició que no deixarà indiferent als apassionats de les relíquies i curiositats del món faller.
 

L'exposició que estarà situada en la salaParpalló del Museu Comarcal Horta Sud a Torrent serà inaugurada dimecres que ve 24 d'octubre a les 18,30 hores. A més comptarà amb la xarrada d'Ivan Esbrí, llicenciat en Història i membre de l’ Associació d’ EstudisFallers, que oferirà una xarrada titulada “Elpatrimoni del taller de falles: un llegatdesconegut”
 

Dins de la setmana cultural especial 50 anys, el dijous 25 l'investigador local Salvador Bor, oferirà en els locals del casal faller una xarrada sota el títol “Torrent i el vaig veure” a les 20,00 hores. El divendres s'oferirà la Taula redona “5generacions de festa” on es debatrà sobre l'evolució de les falles i les formes de viure-les de les diferents generacions. 
 

La Setmana Cultural culminarà amb el “Concursd’Indumentària Valenciana Narci Garci”. Aquest concurs que celebra el seu 28 edició, formarà part de les celebracions de la Carta Pobla de la localitat, que compleix 770 anys. El concurs porta celebrant-se des de 1984 i ha passat a organitzar-se bianualment en les passades edicions. L'acte tindrà lloc en la sala polivalent de el “Antic Mercat” de Torrent el pròxim 1 de desembre a les 17,00 hores.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.97.189

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.