Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 14 de Octubre del 2018

Desarticulen 20 membres d'una banda de Torrent que estafava per internet

Es van localitzar 171 comptes bancaris utilitzats per a rebre els crèdits, amb més de 170 identitats i víctimes, amb les quals l'organització va aconseguir estafar més de 150.000 euros. Sol·licitaven microcrèdits a través d'internet, prèvia falsificació de DNIs i compraven productes en comerços virtuals, usurpant identitats

La Policia Nacional desarticula un grup dedicat a les estafes massives per internet



Detingudes 20 persones i realitzats cinc registres en els quals es va intervenir abundant documentació, a més de terminals mòbils i targetes bancàries



Es van localitzar 171 comptes bancaris utilitzats per a rebre els crèdits, amb més de 170 identitats i víctimes, amb les quals l'organització va aconseguir estafar més de 150.000 euros






Les víctimes es percataban quan els denegaven el crèdit o targeta sol·licitada en estar inscrits en la base de dades de morosos



14-octubre-2018.- Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup organitzat i detingut en la província de València a 20 integrants d'entre 19 i 36 anys, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, estafes massives mitjançant l'ús d'enginyeria social a través de les noves tecnologies aconseguint micro crèdits.



Amb la infraestructura creada es va aconseguir estafar més de 150.00 euros a Espanya, localitzant-se 171 comptes bancaris utilitzats per a rebre els crèdits, amb més de 170 identitats i fins avui 170 víctimes.



Es van registrar cinc domicilis en els quals es van intervenir telèfons mòbils, targetes de memòria, llapis de memòria, set DNIs, targetes “SIM”, targetes de coordenades, ordinadors portàtils, diversa documentació i targetes de crèdit.



Les recerques es van iniciar a l'inici de l'any en tenir coneixement els agents de diverses denúncies procedents de diferents punts de la geografia nacional amb un mateix patró d'actuació, en les quals les víctimes després de sol·licitar un crèdit o targeta bancària, li les denegaven en estar inscrits en la base de dades de morosos per un deute.



En les primeres perquisicions es va poder comprovar que hi havia una víctima a la qual li havien usurpat la seua identitat amb la qual tenien obertes 57 comptes bancaris en les quals rebien diferents imports de microcrèdits, però les targetes eren dirigides a una adreça de Torrent. Aquestes targetes havien sigut utilitzades en multitud de reintegraments en caixers d'aqueixa mateixa localitat, així com en el pagament d'un pàrquing a València, identificant així a un dels integrants del grup.



Durant les recerques els policies van localitzar tres habitatges a Torrent des de les quals se sol·licitaven diferents crèdits, sent una d'elles la del capitost del grup.



Sol·licitud de préstecs i compres on-line



El modus operandi que utilitzava l'organització, consistia a publicar falses ofertes de treball, aconseguint així documentació de persones, per a la seua suposada contractació. Posteriorment les utilitzaven per a falsificar documents i obrir comptes bancaris amb aqueix nom i amb un domicili fals, el qual solia estar situat en llogarets o pobles xicotets d'altres províncies que gens tenia a veure amb els estafadores. Amb aqueixes documentacions sol·licitaven préstecs via internet i remetien les targetes a les adreces facilitades pels integrants de l'organització que una vegada rebien les quantitats dels préstecs traspassaven els diners a un altre compte bancari, manejada pel capitost de l'organització. D'igual manera, realitzaven compres de productes en comerços, finançant a 12 mesos, usurpant la identitat dels suposats compradors.



Dels detinguts, 15 d'ells amb antecedents policials, quatre han passat a disposició judicial, mentre que la resta, després de prendre'ls declaració han sigut posats en llibertat, no sense abans ser advertits de l'obligació de comparèixer davant l'autoritat judicial quan para açò anaren requerits.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.129.247.196

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.