Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 10 de Octubre del 2018
TEATRE

Dansa i teatre infantil en el Auditori

L’escenari torrentí obri les seues portes aquest cap de setmana per a acollir a dues companyies amb una sòlida trajectòria sobre els escenaris

L’Auditori de Torrent obri les seues portes aquest cap de setmana per a acollir a dues companyies amb una sòlida trajectòria sobre els escenaris. La primera d'elles, OtraDanza, naix en 2007 de la mà de Asun Noales, ballarina, coreògrafa i docent. OtraDanzapretén crear i transmetre a través del cos, que cada projecte siga un nou viatge, fer prima la línia que separa a l'espectador del ballarí, servir de lloc de trobada de diversos coreògrafs.

 

Des de la seua creació, OtraDanza ha generat produccions pròpies i coproduccions per encàrrecs per les quals ha rebut diferents premis i esments. Els seus treballs s'han presentat en festivals i espais de referència i en ciutats de tot el món. En l’Auditori de Torrent podrem veure “Clandestí”, un espectacle que ens situa en una nit qualsevol de qualsevol ciutat -Berlín, París, Barcelona, Nova York, Buenos Aires - durant el període d'entreguerres. Un flashback que, des de la contemporaneïtat, ens retorna al naixement d'una nova modernitat.

 

Un lloc on els límits es desdibuixen, on tot allò que no es diu s'expressa amb el llenguatge dels cossos que, transformat en ball, propicia la seducció a través d'uns codis que subvierten les normes en la fallida de la moral imperant. Un temps per a una pau efímera -entre una gran guerra i una altra guerra major-, una melodia frenètica, un ritme nou sobre el qual es van ser inserint els esdeveniments, les maneres i les modes, les avantguardes, el cinema sonor, el gramòfon, els processos d'exaltació ideològica, les ambicions territorials, el popular i el culte, el decadent i l'ascendent. La funció serà el divendres 12 d'octubre a les 20 h.
 

La segona companyia a visitar l’Auditori de Torrent és Teatre Paradís, que compta amb una trajectòria de 40 anys. Una estructura cultural consolidada, que desenvolupa un projecte global d'intervenció en relació amb el teatre, la infància i l'educació artística, i que manté una acció continuada de creació i formació de públics. Reconeguda en el sector com una empresa innovadora en temes, formats i mètodes de treball, ha apostat sempre per la qualitat i la millora contínua, establint un compromís continuat amb el públic, la societat i la professió.

 

“Lunaticus Circus”, Premi FETEN2016 a la millor escenografia, explica la història d'Antón, Pirú i Nico, tres rodamóns sense treball, menjar ni sostre que passegen sense rumb fix a la recerca d'alguna oportunitat per a escapar de les seues penúries. La casualitat, l'atzar o tal vegada la destinació fa que es troben amb una vella caravana de circ abandonada a la meitat del no-res.

 

Aquests tres perdedors, desconfiats al principi, descobreixen que tot pot ser més fàcil si uneixen les seues forces, així que, transformaran l'oblidada caravana en un xicotet circ rodamón i en un arravatament d'ingenuïtat, jugaran a convertir-se en artistes de circ, improvisant nombrescircenses amb més entusiasme que encerte. El resultat és un circ fràgil i imperfecte, però fresc i atrevit, un circ ple de vitalitat i sorpreses amb el qual podran emprendre una nova aventura vital i, junts, fer realitat els seus somnis. La funció serà el diumenge 14 d'octubre a les 18 h.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.201.71

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.