Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 10 de Octubre del 2018
SALUT

Les farmàcies de Torrent informaran al voltant de l'ictus

Els ciutadans tindran a la seua disposició informació vital i simplificada sobre què és un ictus, com detectar-ho i què fer per a prevenir-ho a través del coneixement dels factors de risc modificables

Un total de 1250 farmàcies de la Comunitat Valenciana, entre les que estan les de Torrent, participaran en una campanya d'informació i prevenció del ictus organitzada per ADAI Ictus (Associació d'Afectats de Ictus de la Comunitat Valenciana) en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (MICOF). A partir d'hui, la ciutadania tindrà a la seua disposició materials com un políptico i unmarcapáginas amb informació vital i simplificada sobre què és un ictus, com detectar-ho i què fer per a prevenir-ho a través del coneixement dels factors de risc modificables.
 

Aquesta iniciativa té com a objectiu pal·liar el desconeixement de la societat sobre aquesta patologia, que presenta 6.000 nous casos a l'any a la Comunitat Valenciana i se situa com la primera causa de discapacitat greu en l'adult, segons la Societat Espanyola de Neurologia.
 

Una patologia amb un 30% de mortalitat
Juan Mondéjar, president de ADAI CV, demana una major consideració per a aquesta patologia: “El ictus té un sever impacte soci-sanitari i una important incidència en la nostra societat, amb més de 6.000 diagnòstics a l'any a la Comunitat Valenciana. Estem davant un fenomen que es pot considerar una autèntica epidèmia i que seria mereixedor de major sensibilització i conscienciació per part de l'opinió publica general”, indica. A més, el ictus presenta un 30 per cent de casos de mortalitat, un 40 per cent de conseqüències discapacitantes i, des del punt de vista econòmic, suposa entre el 7% i el 10% de la despesa sanitària.
 

Mondéjar recorda que el ictus, que afecta als gots sanguinis que subministren la sang al cervell, podria ser evitat en un 80% dels casos amb un control adequat dels factors de risc modificables. Entre ells, el tabaquisme, el consum excessiu d'alcohol, la hipertensió arterial, nivells de colesterol elevats, la diabetis, l'obesitat, la vida sedentària, les dietes riques en sal i en greixos i malalties del cor. ADAI Ictus ha pres aquesta iniciativa en el marc de les actuacions pel Dia Mundial contra elIctus, el pròxim 29 de setembre.

ADAI Ictus
L'Associació d'Afectats de Ictus de la Comunitat Valenciana (ADAI-CV) és una associació sense ànim de lucre constituïda al febrer de 2011 per persones afectades de Ictus, amb l'objectiu de representar, assessorar i recolzar a persones afectades i els seus familiars, així com afavorir la seua inclusió dins de la societat. A més. Pretén defensar els interessos, millorar la qualitat de vida i fomentar l'ajuda mútua. Aquesta entitat és una de les 42 associacions federades enCOCEMFE València i una de les 100 integrades en COCEMFE Comunitat Valenciana.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.172.68

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.