Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 05 de Octubre del 2018
MÚSICA

La cançó popular valenciana, al descobert en la Fonoteca Alabarta

Amb motiu de la IV Setmana Cultural del 9 d’Octubre el Antic Mercat acollirà una exposició de part dels fons musicals cedits a l'Ajuntament de Torrent per José Luis Alabarta

La IV Setmana Cultural del Nou d’Octubre té reservat per a dilluns que ve una de les seues principals propostes. El dia 8, a les 20.30 hores en la Sala Cívica del Antic Mercat tindrà lloc la inauguració de l'exposició “La cançó popular valenciana i la fonoteca José Luis Alabarta”.

 

La mostra forma part una col·lecció que inclou part del treball de recopilació del torrentinoJosé Luis Alabarta, que ha cedit els seus fons musicals -uns 14.000 discos- al consistori. La regidora de Cultura, Susi Ferrer, ha manifestat que per a la ciutat és “un orgull comptar amb la generositat de José Luis Alabarta i tota la seua vida dedicada a la recopilació de de tot tipus de manifestacions musicals”. 
 

D'altra banda, la plaça Major i la Torre s'ompliran aquest diumenge d'una gran combinació de mostres gastronòmiques de les associacions i agrupacions culturals presents en la ciutat de Torrent. La proposta “Degustació deCultures”, que tindrà lloc d'11 a 14 hores, arriba perquè els qui s'acosten a participar gaudisquen d'una gran varietat de plats tradicionals.

 

De la mà de la AssociacióGastronòmica de la Cassola de Sant Blai, l'Associació Cultural Castella-la Manxa, l'Associació d'Amics de la Cultura Andalusa, el Centre Cultural El Quixot i el Centre CulturalRociero Andalús de Torrent es podran gaudir plats típics i tradicionals com a molles, potajes, aladrocs fregits, amanides gitanes, flors extremenyes o pisto manxec i, com no, elrossejat de Torrent, entre uns altres. A més, també participarà un col·lectiu d'extremenys.

 

La “Degustació de Cultures” és, en paraules de la regidora Susi Ferrer, la prova que Torrent és un “exemple d'acolliment i d'integració i que la festa del 9 d’Octubre és la festa dels valencians de naixement i també de les valencianes i els valencians d'adopció”.
 

Altres actes programats
L'agenda amb motiu del 9 d’Octubre està repleta d'actes de tot tipus. El divendres tindrà lloc en la Sala Cívica del Antic Mercat un concert de la Agrupació Musical Els Majors de l'HortaSud. El dissabte i el diumenge durant tot el dia -11, 14, 17 i 21 hores- en la plaça Major hi haurà animació infantil. El dissabte a les 19 hores, en la plaça Pintor Miró, la companyia El Gran Jordiet representa l'animació infantil “Contes, llegendes i altres cuses que port en la maleta”. A la nit, a les 22.30 hores, el Grup deBall l’O i Dues de Torrent i el Grup Olivard’Alaquàs actuaran en el Teatre Llar Antoniana.
 

El diumenge a les 11.30 hores es representarà en la Sala Cívica de l’Antic mercat “Els menutstambé ballen”, del grup infantil de l’O i el Dos i de l'Agrupació Musical i Dansa Manuel de Falla de Manzanares. A les 13 hores tindrà lloc l'espectacle Baldin Bada, del programa Platea. 
 

Els amants de l'esport gaudiran de l'exhibició deraspall en el carrer Sants Patrons des de les 17 hores. A les 19.30 en la plaça de la Llibertat actuaran el Grup de Ball de Torrent i la Escolade Danses de Xàtiva. D'altra banda, la falla Sants Patrons realitzarà a les 19.30 hores el seu tradicional acte d'homenatge a la Senyera. A més, tots els dies hi ha programades visites a la Torre a les 20.30 i 21.30 hores.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.14.126.74

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.