Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 03 de Octubre del 2018
CRÒNICA PLENARIA

L'Ajuntament celebra un debat sobre l'estat de la ciutat

El ple que es va celebrar dissabte passat 29 de setembre va servir perquè els diferents partits polítics prengueren posicions de cara a les eleccions locals de maig de l'any pròxim

A poc menys de 9 mesos per a les eleccions locals, l'Ajuntament va celebrar el debat sobre l'estat de la ciutat en el qual els partits polítics van prendre posicions de cara als comicis del pròxim mes de maig. Per als populars, el "senyor Ros no ha fet camina en aquesta legislatura". El PP de Torrent va desgranar en el passat ple tots els incompliments del govern del socialista Jesús Ros, en el Ple sobre l'estat de la ciutat de Torrent. La portaveu del PP, Amparo Folgado va lamentar que “no han fet res” estructurant la seua intervenció en sis eixos, “la paralització de tots els projectes previstos pel PP per a reprendre'ls en finalitzar la legislatura, la desatenció a les persones, l'abandó de la ciutat, el sectarisme de les polítiques del govern municipal, l'incompliment dels acords d'investidura i l'incompliment dels acords plenaris”.



En una primera intervenció de vint minuts i en una segona de deu, els estipulats per l'alcalde, Folgado va afirmar que “aquesta legislatura serà recordada per la letargia, la paràlisi, la falta de diàleg d'un govern en minoria incapaç de negociar ni d'aprovar uns pressupostos municipals”. Després d'enumerar tots i cadascun dels grans projectes del PP “oblidats en un calaix i engegats en l'últim any de la legislatura i de cara a les eleccions”, Folgado va afirmar que “Ros ha donat l'esquena als problemes dels torrentinos”.
 

Així va denunciar la pujada de la contribució i que en tres anys no s'haja baixat el tipus de gravamen, l'eliminació de la subvenció RECICLA en el rebut de l'aigua potable i la reducció de pressupost per al Xec Bebè i que en 2017 no s'haja utilitzat més d'1 milió d'euros que estaven destinats a Benestar Social, “les persones ja no són una prioritat per al Sr. Ros, que ha retallat en benestar social per a tenir un fals superàvit, que ara destinarà a aquelles obres faraòniques de les quals va renegar en el seu discurs d'investidura”.
 

La brutícia en la ciutat, la falta de seguretat després de l'eliminació de la Policia de Barri, l'abandó del patrimoni cultural i dels espais naturals, la deixadesa en El Vedat de Torrent, així com el minvament en participació ciutadana “amb l'eliminació dels pressupostos participatius, perquè ja no tenim ni pressupostos”, van ser uns altres dels temes que va traure a la palestra Empare Folgado. D'altra banda, va censurar “la falta de criteri estètic, urbanístic i la falta de bon gust estètic de l'alcalde, que en tres anys sol ha sabut @repintar de colorines la ciutat”.
 

La portaveu dels populars, va lamentar que “ens trobem amb un govern de 9 regidors que governa com si tinguera 13, que no és transparent i que no informa a l'oposició tal com ja ha denunciat en dues ocasions el Síndicde Greuges”. A més, va subratllar que “desconeixem què model de ciutat volen perquè governen corrents, sense pressupost municipal i a força de modificacions de crèdit que ens fan impossible saber exactament a què estan destinant els recursos”.
 

Per açò, i després d'escoltar dels propis socis d'investidura de Ros, els innombrables incompliments de l'acord de govern, Folgado va preguntar “com pensen acabar la legislatura, si són incapaces de negociar i de complir els seus compromisos fins a amb els seus propis socis”. A més, Folgado va repassar cadascun dels incompliments amb els seus propis socis d'investidura com la municipalización de l'aigua, de l’Auditori, el menjador social, entre uns altres. També va repassar els incompliments dels acords plenaris “vostès no fan cas al mandat d'aquest Ple, ni dels acords que s'aproven per majoria”.
 

Després del Ple, Folgado ha valorat que “ens trobem davant un alcalde esgotat, amb un equip de govern que s'ha vist superat en tota la legislatura, sense idees, sense ganes de treballar i amb una ciutat, el progrés de la qual han paralitzat. Per açò espere que en el pròxim mes de maig, puguem donar carpetada a aquest desgovern tripartit amb un ajuntament del Partit Popular”.
 

Per a Compromís, "Ros no ha complit amb el pacte d'investidura que ho va convertir en màxim edil fa una mica menys de quatre anys. Els nacionalistes van ser desgranant el que para ells han sigut incompliments d'acords, entre ells, "la remunicipalización del servei de l'aigua i la falta d'inversió en serveis socials". En aqueix sentit també es va expressar Guanyant, el seu altre aliat en la signatura del pacte. Per la seua banda Ciutadans, va detallar la situació de Torrent "on queda molt per fer".

 

ROS: "NINGÚ VA PRESENTAR CAP PROPOSTA"

Per la seua banda, l'alcalde Jesús Ros, ha fet balanç del debat. "Vaig trobar a faltar dues coses, una, que algú diguera algun dels projectes que hem dut a terme en aquesta legislatura i dues, propostes. Se'ns va criticar però ningú va aportar les seues propostes i les seues solucions". Ros s'ha reafirmat en el compliment del pacte de govern, "hem complit més del 80% del signat al juny de 2015, una altra cosa és que no ho vulguen veure. El portaveu de l'equip de govern està cansat de convidar els partits signataris a què se senten i analitzar el pacte i els objectius compliments però ara com ara, tan sol Guanyant ha respost"

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.201.19.151

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.