Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 03 de Octubre del 2018
EDUCACIÓ

El PP exigeix a Bielsa que regularitze la situació del centre d'educació ‘La Unió’

La Mancomunitat aporta a la Conselleria tres alternatives viables per al col·legi La Unión. Segons explica l'ent, el PP votà en contra de la continuïtat del servici que garantitza el funcionament del centre

Hernandis ha explicat que en l'últim ple, celebrat l'1 d'octubre, l'equip de govern va plantejar alçar l'objecció de la intervenció per a abonar els costos derivats del funcionament d'aquest centre, que gestiona l'associació Prodefi.  L'informe de fiscalització de la secretària-interventora de la Mancomunitat formulava una objecció suspensiva per no existir contracte en vigor entre la pròpia Mancomunitat i Prodefi. ‘Es formula objecció suspensiva (…) al no haver-hi contracte en vigor, per la qual cosa la prestació del servei no s'ajusta als tràmits essencials de la contractació pública’, cita textualment.
 

El portaveu popular ha assenyalat que el PP es va oposar a l'aixecament de l'objecció i va plantejar que es convocara una reunió d'alcaldes, portaveus i representants de l'associació amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a cercar una solució ajustada a dret perquè el finançament d'aquest servei estiga dins de la legalitat vigent. En aquest punt, Bielsa va assenyalar que ‘transmetria a l'associació Prodefi que no anaven a cobrar la subvenció i que, per tant, haurien de tancar el centre per culpa del vot en contra del PP que trencava la unanimitat que exigia l'acte’. Unes paraules que, segons el parer de Vicent Hernandis, suposen “un xantatge intolerable per part de qui té la responsabilitat de govern i una mentida interessada amb l'única fi d'utilitzar al PP com a boc expiatori de la seua incapacitat per a gestionar”.
 

Hernandis ha posat en relleu que l'únic interès de Bielsa plantejant aquesta votació era el de diluir en el ple una responsabilitat que és només de l'equip de govern. “El PSPV compta amb majoria absoluta per a alçar l'objecció de la intervenció i si no va voler fer-ho és perquè són conscients que estan vorejant la legalitat”. “El vot en contra del PP –ha continuat- no és contra el servei que presta Prodefi, sinó una mesura de pressió perquè de manera urgentBielsa complisca la seua promesa, convoque a la parts, entre elles la Conselleria que és la competent en la matèria, i es pose fi a una situació irregular que dura ja més de tres anys”.

 

El inesperat canvi de vot del grup popular va bloquejar en l’últim plenari de la Mancomunitat de l’Horta Sud l’alçament de l'objecció que avançaria els fons necessaris per al funcionament del centre d'educació especial ‘La Unión’, de Torrent, la competència de la qual pertany a la Conselleria d'Educació. Immediatament, i davant la nova situació, la Mancomunitat va tornar a sol·licitar una reunió urgent amb la Conselleria, per a intentar de nou donar eixida a la complicada situació administrativa en la qual es troba el centre des de fa anys.

 

Es tracta d'un problema heretat d'una etapa anterior en la qual governava el Partit Popular, en solitari i en ambdues institucions, i que per la seua falta de compromís va deixar sense respatler jurídic a tres centres en la comarca. Amb l'actual equip de govern s'ha desbloquejat la situació de dos d'ells, quedant ‘La Unió’ a l'espera de resposta per part de la Conselleria d'Educació davant les reiterades sol·licituds de reunions i les possibles solucions aportades per a resoldre el problema. 

 

Des de la Mancomunitat no s'entén el canvi de posició sobtat del grup popular, que fins a fa amb poc més de dues setmanes votava a favor, i de forma reiterada, en el mateix punt. Prèviament s'havia acordat que els alçaments d'objecció s'aprovarien per unanimitat i solidàriament per a garantir els fons al centre educatiu mentre arriba la solució definitiva, donada la sensibilitat del tema. Així les coses, i reiterada la petició de reunió urgent amb Conselleria, cal recordar que aquesta és la primera corporació de la institució intermunicipal que aporta solucions juridicament viables per a desbloquejar realment la situació de manera positiva i definitiva, pel bé dels alumnes del centre ‘La Unión’.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.235.130.73

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.