Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 03 de Octubre del 2018
LITERATURA

La 46a Fira del Llibre obri les seues portes

Els alumnes del centre d’educació especial Torrepinos i del col·legi Monte-Sión van ser els protagonistes de la primera jornada de la fira en llegir Ochami, el zorro bobo, un conte elaborat i dibuixat pels alumnes en el marc d’un projecte conjunt entre els dos centres escolars

La ciutat de Torrent ja està immersa en les activitats de la IV Setmana Cultural del Nou d’Octubre, que es posa en marxa per a celebrar el dia de les valencianes i dels valencians. D’una banda, la literatura i els llibres ja han pres la plaça de la Unió Musical, que fins al dia 7 acull una nova edició de la Fira del Llibre, que s’inclou de nou en esta setmana cultural.

 

La mostra, en la qual participen una desena de llibreries de Torrent i València, s’inaugurà ahir amb la presència de l’alcalde Jesús Ros, la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, i amb bona part de la corporació municipal. Va ser el tret d’eixida a un programa “carregat d’activitats que ompliran la plaça de cultura, diversió i lectura, i que hem dissenyat pensant en el públic infantil, així com en el públic adult”, ha destacat Sáez.

 

Els alumnes del centre d’educació especial Torrepinos i del col·legi Monte-Sión van ser els protagonistes de la primera jornada de la fira en llegir Ochami, el zorro bobo, un conte elaborat i dibuixat pels alumnes en el marc d’un projecte conjunt entre els dos centres escolars.

 

A partir d’este moment, el programa no descansa i la plaça de la Unió Musical s’omplirà tota els matins d’alumnes de primària i educació infantil, que visitaran la fira i la biblioteca, on coneixeran el funcionament de les sales d’estudi, del préstec de llibres o de les sales de lectura.

 

A la vesprada, hi haurà presentacions de llibres, en què participaran escriptors valencians com Ramon Guillem (Premi Ciutat de València), o autors de Torrent com ara Margarida Castellano, que presentarà Les altres catalanes, i Cristina Montesa amb Reina, la segona part de la seua trilogia El poder del fuego. Igualment, cada dia els escriptors signaran alguns dels seus exemplars. El plat fort de la Fira és l’homenatge que se li farà al gran poeta valencià Marc Granell, qui presentarà la seua obra Poesia completa i participarà en les lectures i diàlegs dedicats a ell. 

 

El Dia del Llibre, el 6 d’octubre, se celebrarà amb un descompte del 10 % en la venda de tots els llibres. A més, cada dia se sortejarà un lot de llibres. Les activitats es completen amb la participació de diferents associacions locals com Torrent de Paraules, Col·lectiu Soterranya i Cucurucú Teatre, que tancarà la setmana de la Fira del Llibre amb l’obra teatral A cor cobert. L’horari de la fira és de 10 a 13.30 h i de 17.30 a 21 h.

 

Visites guiades a la torre

D’altra banda, ahir a la vesprada tingué lloc la primera de les visites guiades a la Torre, en la qual estan exposats els vestits que van lluir els capitans de les festes de Moros i Cristians de 2018, Enrique Vázquez i Laura Simó. Al llarg de la setmana està programada esta activitat en la qual es poden descobrir els detalls d’estes indumentàries. La Torre es pot visitar al llarg de tota la setmana cultural en horari nocturn; per a participar-hi, cal inscriure’s a través del correu electrònic  visitestorrent@torrent.es" o telefonant al 961111111 (ext. 1837).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
35.172.194.25

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.