Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 02 de Octubre del 2018
CULTURA

Torrent celebra la IV Setmana Cultural del 9 d’Octubre

L’Antic Mercat acollirà a partir del 8 d'octubre una part de la Fonoteca Alabarta dedicada a Músiques Valencianes. A més la Fira del Llibre, visites a la Torre i la Degustació de Cultures són algunes de les activitats culturals i festives que completen el programa d'enguany

La ciutat de Torrent calfa motors per a celebrar la gran festa dels valencians i valencianes: el 9 d’Octubre, el Dia de la Comunitat Valenciana. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Torrent ha preparat una setmana repleta d'activitats culturals, festives i tradicionals, però sobretot dirigides a tots els públics. El programa arrancarà el dilluns 1 d'octubre amb la inauguració de la Fira del Llibre, que estarà situada en la plaça Unió Musical. Més tard es realitzarà una visita guiada a la Torre, on s'inclou com a novetat una exposició amb els vestits del capità cristià i capitana mora de 2018. Les visites a la Torre es realitzaran totes les nits de la setmana en dos torns: 20.30 h i 21.30 h.
 

Un dels plats forts del programa ve de la mà de la inauguració de l'exposició “Fonoteca Alabarta.Músiques Valencianes”; una mostra que inclou part del treball de recopilació del torrentinoJosé Luis Alabarta, que ha cedit els seus fons musicals a l'ajuntament. La mostra s'inaugurarà el dilluns 8 d'octubre en la sala cívica de l’Antic Mercat i podrà ser visitada fins al dijous 18. 
 

Les tradicions de diferents regions espanyoles es fusionaran a Torrent en una jornada de Degustació de Cultures, on els assistents podran paladear diferents plats i especialitats culinàries d'Andalusia, Extremadura, Castella-la Manxa i Comunitat Valenciana. Aquest original esdeveniment tindrà lloc 7 d'octubre des de les 11 h fins a les 14 h en la plaça Major. 
 

El públic infantil té un gran protagonisme en aquesta setmana cultural amb els tallers i activitats que s'han preparat. Les places i els carrers de Torrent s'ompliran amb les animacions: Aventura Medieval, Jaume I, etc. De la mateixa manera, els més xicotets i xicotetes gaudiran de les activitats matinals que s'han programat en la Fira del Llibre, que, per segon any consecutiu, s'emmarca en les festivitats del 9 d’Octubre. La plaça de la Unió Musical es convertirà en l'escenari d'aquest esdeveniment cultural i literari, que comptarà amb l'assistència d'escriptors valencians i locals. 
 

Els amants de l'esport podran gaudir de les partides de Pilota Valenciana, amb la modalitat de Raspall. A més, la dansa, la música i la tradició també estaran presents al llarg d'aquestes festivitats amb diferents concerts o balls tradicionals, amb El folcklore de l'Horta; un espectacle oferit pel Grup de Ball l’Ú i Dos de Torrent de la Llar Antoniana i el Grup Olivard’Alaquàs. 
 

La Setmana Cultural culminarà el dia 9 d’Octubre, amb la processó cívica i homenatge a Jaume I, que donarà inici a les 19 h. Seguidament es realitzarà un concert als peus de la Torre, a càrrec de la UMT, que es tancarà amb un espectacle pirotècnic. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.22.61.246

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.