Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 01 de Octubre del 2018

L'ú i dos recupera el Ball de Torrent 18 anys després

Torrent va tornar segles arrere amb la interpretació del ball de Torrent, per part dels membres del grup de lú i el dos del llar antoniano.

El dissabte a les 22.30 h. el pati rosa va albergar una gran afluència de públic per a acollir aquest espectacle on participaren més de 130 persones i que no es representava en la ciutat des de l'any 2000. Fa 18 anys el mateix grup de ball va decidir escenificar-ho per a donar la benvinguda al nou segle. Ara ho recuperen per a celebrar els 45 anys de folklore ininterromput en la ciutat i com benvinguda a la setmana cultural del 9 d'octubre.

El Ball de Torrent és una pantomima, un joc teatral cantat i ballat sense narració. L'ú i el dos va optar per incloure un narrador perquè el públic poguera seguir el guió d'aquesta divertida obra, que en realitat és una festa folklòrica multidisciplinària en la que participava tot el poble i que es reservava per a les grans celebracions. Així doncs, diferents gèneres musicals, teatrals i coreogràfiques, com a danses, estudiantina, guitarrà, albaes, tabal i dolçaina es convinaren plens d'humor i van delectar al públic.



La trama d'aquesta representació carnavalesca descansa sobre l'esquema de la visita d'un virrey i la seua esposa, la virreina, a Torrent, jornada en la qual el poble, convocat per a divertir als senyors, ballant i dansant, aprofiten per a criticar-los, ridiculitzar-los i burlar-se d'ells. La representació va "in crescendo", amb diferents números fins a desembocar en guerra campal, tota una baralla entre els propis intervinents en l'obra, a partir de la malifeta dels contrabandistes. Tal era la seua fama que a dia de hui s'ha quedat l'expressió: "S'acabà com el Ball de Torrent".

 

En aquesta ocasió, a part dels membres del grup, han participat els Forquers i Contrabandistes de la festa de Moros i Cristians, així com la Muixeranga La Torrentina. Més de 130 persones per fer patriomni en este espectacle del poble i per al poble. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.202.224

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.