Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 30 de Setembre del 2018
POLÍTICA

Mor Valentín Fernández, regidor socialista de Torrent fins a 2011

Era president de l'agrupació des de març de 2018, i va ser un dels precursors del moviment ciutadà als 80

El socialisme torrentí torna a acomiadar a un dels seus militants i històrics regidors. Valentín Fernández Parrado, actual president de l'agrupació socialista de Torrent, va morir ahir dissabte al 71 anys després de complicar-se el divendres una malaltia que patia des de fa temps. 

Precursor del moviment associatiu a Torrent, on va ser fundador de la Federació d'Associacions Ciutadanes (FAC) en 1987, va ser regidor en un primer periòde entre 1983-1987, i en una segona etapa entre 1991 i 2011, on va ser responsable de la delegació de Seguretat Ciutadana amb Jesús Ros y Pepe Bresó. 

També va ser un dirigent històric del socialisme de la comarca i de la ciutat, on al març d'aquest mateix any va ser triat president de l'agrupació socialista de Torrent, de la qual ha sigut un gran historiador. De fet, es va afiliar al partit socialista en l'exili evitant la dictadura de Franco.

Nascut a Astúries fa 71 anys, va emigrar a Bèlgica, i va tornar a Espanya amb democràcia per a establir-se a Torrent, en el barri de Germanies.

Condolences
Jesús Ros, ha mostrat públicament les seues condolences pel qual anara company de viatge de l'alcalde socialista. "Anit ens va deixar Valentín Fernández, una gran persona, compromesa amb Torrent i amb el projecte socialista".


Ros ha destacat la seua figura com politico i com a persona. "Era una gran persona, i tant els seus companys com la seua família li van a tirar a faltar molt". També ha recordat a Valentín el seu company de partit Pepe Veiga, que va destacar especialment la seua "gran treball d'opocició” entre 2007-2011 al primer govern del PP de Català. Veiga ha remarcat "la seua integritat, la seua honradesa, les seues conviccions socialistes i la seua gran capacitat de treball".  

També ha reconegut la trajectòria de Valentín el secretari de la comarca i portaveu socialista. “Valentín mereix un especial reconeixement. Va ser un gran home que ha estat per mèrits propis un referent de treball, de conviccions i de socialisme”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
100.26.135.252

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.