Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 28 de Setembre del 2018
CULTURA

El Museu acull un taller de "olives trencades"

Aquest tipus d'oliva és molt típica en la localitat ja que serveix d'aperitiu per a l'esmorzar. Es preparen amb herbes recollides del camp i la seua elaboració és artesanal

La Setmana de l'Agricultura segueix el seu curs a Torrent amb el Museu Comarcal com a centre d'activitats. Desenes de persones van participar ahir en un taller d'elaboració d'olives, gràcies al com van poder conèixer el procediment i els materials per a poder degustar a casa olives casolanes, de mans de l'agricultora localConchín Silla. A la nit, el Museu Comarcal va acollir la projecció de la reeixida pel·lícula L'Olivera, rodada en les comarques de Castelló, sobre la recuperació del patrimoni natural i cultural.
 

Les activitats continuen fins al dissabte. Aquesta vesprada tindrà lloc una conferència sobre laXylella fastidiosa, un bacteri que afecta a diferents espècies d'arbres i plantes. Demà divendres, també en forma de conferència, es realitzarà un repàs a la població d'oliveres de Torrent i els molins que s'empraven per a produir oli.
 

El dissabte se celebrarà el Mercat de la Terra, un esdeveniment en el qual participen agricultors de la ciutat que presenten els seus productes al públic perquè puguen comprar-los. A més es tractarà el tema dels horts ecològics. Les activitats per a les xiquetes i xiquets es completen també el dissabte La plaça Va unir Musical serà l'escenari des de les 20 hores de l'animació infantil “Titirilandia es congela”.
 

La setmana acabarà amb el Ball de Torrent. De la mà del Grup de Ball l’Ú i Dues del Llar Antoniàes representarà aquesta antiga coreografia, amb la crítica i la sàtira pròpia de les nostres tradicions, i que no s'ha realitzat a Torrent des de l'any 2000.
 

A més, fins al 30 de setembre poden veure's en diferents punts de l'avinguda al Vedat i la Torre les fruites i hortalisses gegantes de Hortattack, l'original iniciativa impulsada per Mercavalència, que el seu objectiu és cridar l'atenció dels ciutadans sobre la labor i problemàtiques dels xicotets agricultors de l'horta valenciana. 

Amb aquesta aposta artística, els torrentinos itorrentinas poden participar fent-se fotografies i compartint-les en xarxes socials amb l'etiqueta #HortAttackTorrent. L'exposició ha arribat a Torrent amb una nova imatge creada per artistes valencians, entre ells l'artista local JulietaXLF i el seu equip.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.221.15.15

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.