Divendres, 10 de Juliol del 2020

Actualitzada Dijous, 09 de Juliol del 2020 a les 18:52:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 26 de Setembre del 2018

MEDI AMBIENT

La delegació de Medi Ambient inicia la campanya contra la procesionaria

Fins al 20 d'octubre, els particulars poden presentar les sol·licituds en les oficines de Nous Espais. La campanya ofereix un servei de tractament als propietaris de parcel·les privades que ho sol·liciten, per a evitar afeccions tant en les pròpies propietats com en la via pública, ja que aquest tipus d'erugues són perjudicials per a la salut de les persones i animals de companyia, ja que poden produir al·lèrgies

L'Ajuntament de Torrent, a través de l'empresa municipal Nous Espais, inicia la campanya del control de la plagues de la procesionaria. La campanya ofereix un servei de tractament als propietaris de parcel·les privades que ho sol·liciten, per a evitar afeccions tant en les pròpies propietats com en la via pública, ja que aquest tipus d'erugues són perjudicials per a la salut de les persones i animals de companyia, ja que poden produir al·lèrgies. 

 

“S'ofereix als veïns de Torrent la possibilitat de tractar les seues parcel·les amb els mateixos tractaments que es van a realitzar en centres educatius i parcs públics, ja que són llocs amb més presència de xiquets, xiquetes i mascotes”, ha explicat la regidora de Medi ambient, InmaAmat.
 

Per a tractar els pins s'utilitza un innovador tractament mitjançant endoterapia, una tècnica que consisteix en la injecció del tractament a través del tronc. El personal del servei de jardineria empra una màquina moderna, automàtica, propietat de la societat municipal. Aquesta tècnica supose un major control de l'aplicació que el que permeten les màquines manuals i en l'aplicació de productes que milloren la salut dels espècies, de manera simultània al tractament contra la plaga efectuat.
 

Les sol·licituds es poden descarregar des de la pàgina web www.nousespais.es, on trobaran la informació complementària, o arreplegar en les oficines. Fins al 20 d'octubre es poden presentar les sol·licituds en les oficines de Nous Espais podent tramitar-se, a més, telemàticament. Els tècnics del servei de jardineria municipal es posaran en contacte amb les persones sol·licitants per a estudiar la parcel·la, orientar al particular i posar una data per a iniciar el tractament. 
 

Aquesta iniciativa se sumisca als treballs realitzats pel consistori de manera anual en més d'1.500 pins en les zones públiques de la ciutat. D'igual manera, durant el mes de juny es van instal·lar caixes niu per a aus insectívores que s'alimenten d'aquestes erugues i paranys de feromones.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
35.168.112.145

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.