Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 25 de Setembre del 2018
POLÍTICA

L'oposició acusa a Ros d'aplicar la llei "mordassa" en Nous Espais

Amb una comissió d'investigació en marxa, però parada des de fa mesos, sobre l'empresa pública Nous Espais, els partits de l'oposició han denunciat el rebut d'una notificació en la qual es demana signar als consellers un "compromís de confidencialitat"

L'oposició en bloc s'ha unit per a denunciar el que qualifiquen com "l'aplicació de la llei mordassa a l'empresa Nous Espais". Segons expliquen, aquest document s'ha remès a tots els consellers de la mercantil i, amb ell, es pretén "obligar a la totalitat del consell d'administració a no difondre aquella informació que reba o a la qual tinga accés en l'exercici de les seues funcions". Aquest punt ha alçat les crítiques de PP, Ciutadans i Compromís que la qualifiquen com a "aplicació de la llei mordassa" en el cas de Ciutadans i Compromís i de "més propi de règims totalitaris que no anem a signar", segons declaracions de la portaveu popular, Amparo Folgado.
 

 

Des de Ciutadans, el seu portaveu, Enrique Campos, "és una autèntica mordassa per a no parlar absolutament gens sobre Nous Espais als seus consellers i va en contra de la llei de transparència, a més no esmenta cap articule dels estatuts de Nous Espais ni es recolza en cap llei”. Per a Folgado, la portaveu popular, "anem a demanar explicacions en el pròxim consell d'administració, a més de sol·licitar un informe jurídic sobre la legalitat d'aquest document, tant a la pròpia empresa com als nostres propis serveis jurídics”. A més, l'ex-alcaldessa acusa al màxim edil socialista, Jesús Ros, d'enviar amb "traïdoria a cada conseller aquest documente mordassa, en comptes d'haver explicat el per què en el Consell d'Administració de l'empresa”. També es pregunta “si aquest document hem de signar-ho tots els consellers o solament els de l'oposició”.

 

La portaveu dels populars, subratlla que “és curiós que alhora que el Ros anuncia que vol repetir de candidat a l'alcaldia, fa signar a l'oposició un compromís de silenci amb el que ocórrega dins de Nous Espais, imagine que ho voldrà fer extensiu a la resta d'empreses públiques i organismes autònoms per a garantir-se llibertat absolutísima en l'obrar i emmordassar a l'oposició de forma indefinida, com assenyala el document”. Els populars ja van denunciar dies arrere que “portem des de l'any 2016 esperant al fet que es convoque la comissió de recerca de Nous Espais i al fet que ens siguen facilitats els documents que sol·licitem fa tres anys”. 
 

 

Des de Ciudadanos recorden que "en la pàgina Web de Nous Espais es fan ressò d'aquesta transparència, però vist el vist han segellat les seues portes per a no deixar eixir cap informació". El portaveu de la formació taronja aclareix que "solament existeix una confidencialitat en els contractes de NousEspais en curs Article 33, però cap referència al que s'haja tractat anteriorment". A més es remeten a la llei Organica de Protecció de Dades, concretament, en el seu article 10 "Deure secret diu: que solament seran aquelles dades de caràcter personal".
 

"Botelles de vi i licor a 40 euros"
Compromís també ha denunciat aquest document i a més ha fet pública informació sobre despeses que realitzaven alguns consellers socialistes, en el govern fins a 2007. "Càrrecs de targeta dels quals els seus titulars són la exconcejala Lizondo, el exconcejal i actual membre del consell d'administració pel PSOE, Severino Yago i l'actual responsable administratiu d'Urbanisme municipal, Antoni Vivó".
 

Entre la multitud de factures que apareixen "es poden veure botelles de vi a 40 euros, roms i 'whiskys' añejos, ibèrics de gla, mariscs, habitacions d'hotel de 5 estrellas a nom de Jesús Ros i l'ex alcalde, José Bresó, i menús de fins a 89 euros per comensal". Davant aquesta informació, la fel partit ecovalencianista "sospita" que "aquesta maniobra per a silenciar als membres del consell d'administració té relació amb el fet que la comissió d'investigació creada a aquest efecte per a esclarir aquests fets fa mesos que no es reuneix".  

 

Des de les files socialistes, ara com ara guarden silenci, ja que s'ha intentat parlar amb el portaveu del PSOE, Andrés Campos, que no ha respost a la trucada d'aquest periòdic.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.147.252

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.