Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 25 de Setembre del 2018
CULTURA

“L’Oli i els oliveres”, protagonistes de la III Setmana de l’Agricultura

Verdures i hortalisses gegants i customizadas per artistes valencians prendren l'avinguda al Vedat amb l'exposició HortAttack

La ciutat de Torrent es prepara per a celebrar la tercera edició de la Setmana de l’Agricultura, que s'ha presentat aquest matí en la trobada amb els mitjans de comunicació i que enguany es desenvoluparà sota el lema “D’oli i oliveres”. La regidora de Cultura, Susi Ferrer, acompanyada de Clara Pérez, directora delMuseu Comarcal, i Javier Ruiz, Director General de Caixa Rural de Torrent, han explicat el complet programa que s'iniciarà dimarts que ve, 25 de setembre, fins al diumenge dia 30. Durant aquesta setmana, la capital de l'HortaSud reflexionarà sobre el sector agrícola, la producció de l'horta i, especialment, sobre el cultiu, la producció i el tractament de l'olivera i els seus derivats. 
 

Entre les novetats d'aquesta nova edició es troba l'exposició HortAttack que aterrarà a Torrent i en la qual diferents verdures i hortalisses gegantes prendran l'avinguda alVedat. Es tracta d'una original iniciativa impulsada per Mercavalència, que el seu objectiu és cridar l'atenció dels ciutadans sobre la labor i problemàtiques dels xicotets agricultors de l'horta valenciana. Amb aquesta aposta artística, els torrentinos i torrentinaspodran participar fent-se fotografies i compartint-les en xarxes socials amb l'etiqueta #HortAttackTorrent. L'exposició, que arriba amb una nova imatge creada per artistes valencians, entre ells l'artista torrentina JulietaXLF i el seu equip, romandrà en el carrer des del 24 al 30 de setembre. 
 

“Hem creat una setmana molt intensa i amb moltes activitats que se centren en l'oli i les olives, i que converteixen al Museu Comarcal en l'epicentre de la programació prevista”, ha assenyalat Susi Ferrer. Per açò, el Museuacollirà l'inici de les activitats al pròxim dia 25 de setembre, amb la inauguració de l'exposició “L’Oli i els oliveres” en el Museu Comarcal de l'Horta Sud. Per la seua banda, la directora delMuseu Comarcal ha explicat “que apostem per posar en valor el simbolisme de les olives, mitjançant exposicions, xarrades i recuperant una gran varietat de receptes de preparació”.
 

El dimecres dia 26 el Museu Comarcal de l'Horta Sud acollirà dos tallers. Al matí, se celebrarà un taller infantil, a càrrec de l'associació Horta Viva. A la vesprada, a les 19.30 hores tindrà lloc un taller sobre preparació d'olives, un dels aperitius més tradicionals de les nostres comarques. A la nit es projectarà la reeixida pel·lícula L'Olivera, rodada en les comarques de Castelló, sobre la valoració i la recuperació del patrimoni natural. El dijous i el divendres també hi haurà tallers per als més xicotets al matí.
 

També amb les oliveres com a eix temàtic, el dijous 27 a la vesprada, a les 19.30 hores, tindrà lloc una xarrada informativa sobre la Xylellafastidiosa, un bacteri que provoca la dessecació i la mort de les plantes i que va aparèixer a Europa en 2013 provocant greus danys, especialment en oliveres, a França, Itàlia i Espanya. La següent activitat, Un passeig per els oliveres, és una xarrada programada per al 28 de setembre en el Museu Comarcal, que tractarà sobre la població de oliveras en la ciutat. Posteriorment està prevista la celebració d'un tast d'oli.
 

El dissabte, dia 29 de setembre, se celebrarà el Mercat de la Terra, un esdeveniment on participen agricultors de la ciutat que presenten els seus productes al públic perquè puguen comprar-los. A més es tractarà el tema dels horts ecològics. Les activitats per a les xiquetes i xiquets es completen dissabte que ve, dia 29 de setembre. La plaça Va unir Musical serà l'escenari des de les 20 hores de l'animació infantil “Titirilandia es congela”. 
 

La III Setmana de l'Agricultura acabarà amb elBall de Torrent. De la mà del Grup de Ball l’Ú i Dues del Llar Antonià es representarà aquesta antiga coreografia, amb la crítica i la sàtira pròpia de les nostres tradicions, i que no s'ha realitzat a Torrent des de l'any 2000.
 

Entre els col·laboradors d'aquesta Setmana de l'Agricultura, a més d'associacions culturals i locals de la ciutat, es troba la Caixa Rural de Torrent, el Director General De la qual, Javier Ruiz, ha destacat la qualitat i la intensitat del programa que s'ha preparat i que “des de la nostra entitat hem recolzat, perquè apostem per aquestes iniciatives que fomenten la qualitat de la nostra terra i l'esforç dels agricultors i agricultores”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.230.1.23

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.