Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 17 de Setembre del 2018
POLÍTICA

El Síndic de Greuges acusa a l'Ajuntament de falta de democràcia

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha emès un duríssim informe contra l'Ajuntament de Torrent per “una gravíssima conculcació del més bàsic dels drets democràtics, negant a la comunitat la possibilitat de conèixer la realitat, i per tant segrestant la voluntat popular”, segons la notificació emesa a la portaveu del Partit Popular, Amparo Folgado

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha emès un duríssim informe contra l'Ajuntament de Torrent per “una gravíssimaconculcación del més bàsic dels drets democràtics, negant a la comunitat la possibilitat de conèixer la realitat, i per tant segrestant la voluntat popular”, segons la notificació emesa a la portaveu del Partit Popular, Amparo Folgado i que pròximament serà publicada en la web del Síndic.


Per a la portaveu del PP, Amparo Folgado “és lamentable que el Sr. Ros i el seu equip de govern negue el dret a la informació a la corporació municipal, als ciutadans de Torrent i ignore al Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana”. A més, recorda que “en l'actual legislatura, des del Grup Popular hem hagut de recórrer al Síndic de Greuges en 27 ocasions, a causa de la falta de resposta en les peticions d'informació a l'equip de govern socialista”. 
 

 

El 31 de gener de 2018, la portaveu del PP va presentar un Registre d'Entrada sol·licitant una informació relativa a l'obertura mitjançant autorització administrativa de les instal·lacions esportives de Parc Central. Davant el silenci de l'equip de govern, Folgado va acudir al Síndic deGreuges, que després de tres requeriments amb data 10 d'abril, 22 de maig i 4 de juliol, l'Ajuntament de Torrent, no ha remès cap informe sobre aquest tema. 
 

 

Pel que el Síndic ha ressaltat que “l'obligació legal expressa que es conforma el dret dels ciutadans, resulta especialment rellevant en el cas que els interessats resulten ser representants dels ciutadans”, suposant “una vulneració clara del dret d'accés a la informació per qui té plena legitimació democràtica per a açò”. 

 

Davant aquesta negativa de l'equip de govern de Jesús Ros de col·laborar amb el Síndic deGreuges i d'informar a la portaveu del Grup Popular, el Síndic afirma que “considerem més que suficient justificat que l'actuació de l'Ajuntament de Torrent no ha sigut respectuosa amb el promotor de la queixa, ni amb la ciudanía, ni tampoc amb aquesta Institució, de la qual no ha atès a cap requeriment”. 

 

El Síndic també recomana a l'Ajuntament de Torrent que té “l'obligació d'acatar i fer complir la legislació vigent sobre transparència i accés a la informació pública i, de forma immediata es done resposta expressa als escrits dels regidors conferint l'accés a la informació sol·licitada”. 

 

Finalment, el Síndic adverteix a l'alcalde de Torrent que “la reiteració en la falta de col·laboració amb el Síndic mereixerà ser destacada en la secció corresponent de l'Informe anual del Síndic i s'avaluarà la possible emissió d'informe especial a les Corts Valencianes”. També assenyala que s'inserirà aquesta resolució en la web del Síndic.

Ficheros relacionados

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.128.198.217

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.