Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 14 de Setembre del 2018
EDUCACIÓ

El Ple del Consell aprova la creació d'una escola oficial d'idiomes a Torrent

Tindrà una capacitat d'1.155 places i estarà situat en l'edifici del carrer Sant Cayetano després de que el passat 20 de juliol l'Ajuntament va signar la cessió d'aquest edifici a l Generalitat

El Ple del Consell ha aprovat els decrets de creació de set noves escoles oficials d'idiomes, entre les quals es troba la de Torrent i que formaran part del mapa d'escoles oficials d'idiomes valencianes. Per al portaveu socialista en l'Ajuntament, Andrés Campos, "es tracta d'avançar un pas més entre les qüestions que tenim pendents ja que Torrent deixarà de tenir un aulari per a tenir la seua pròpia Escola Oficial". 
 

El passat 20 de juliol es va signar la cessió d'aquest edifici a Generalitat. Un immoble que va comptar amb una inversió d'un milió d'euros, l'edifici, en un prinicpio,s i anava a destinar a albergar la Casa del Major. Però en 2012, el govern popular torrentino que liderava Amparo Folgado va traslladar a la Generalitat, pagadora de l'obra a través del Pla Confiança, que modificava la idea inicial per a convertir l'immoble en seu de l'Escola Oficial d'Idiomes.

 

L'espai compta amb una planta baixa amb recepció, administració, biblioteca, i sales de treball i tallers. En la segona planta es va habilitar sala de reunions i tallers. El portaveu socialista ha qualificat a aquest edifici com a "avantguardista i l'espai ideal per a albergar l'Escola d'Idiomes, ja que servirà a més per a revitalitzar el barri".

 

Amb el canvi de govern en l'Ajuntament de Torrent, l'equip de l'alcalde, Jesús Ros, es va trobar amb les obres a punt d'acabar però sense poder donar-li un ús concret, atès que el servei de l'aulari de l'Escola d'Idiomes es va situar en un immoble de l'edifici de Montecarlo amb un contracte de lloguer de 15 anys. Durant aquest temps, polèmiques a part, s'han barrejat diverses opcions.

 

El propi Jesús Ros va arribar a comentar que "difícilment" s'instal·laria allí l'Escola Oficial d'Idiomes i plantejava destinar l'edifici per als cursos de formació de l'ajuntament, però finalment serà l'edifici del carrer Sant Cayetano el que albergarà la nova Escola Oficial d'Idiomes. 
 

Les set noves escoles d'idiomes oferiran un total de 9.540 places que podran ser cobertes a partir d'aquest curs 2018-2019. A més, la seua creació comporta un increment dels pressupostos de 2018 i 2019 en les despeses de personal, de funcionament dels centres i derivats del seu equipament, xifrat en 1.456.072 euros. En concret, en aquestes dues anualitats es contempla un increment del professorat de les set noves escoles de 27 docents.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.220.64.128

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.