Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 04 de Setembre del 2018
POLÍTICA

El PP demana a Ros que netege el barranc per evitar més incendis i plagues

Gozalvo: “ la seguretat dels veïns dels barris de Caragols, Sant Luís Bertrán i l'Ermita deu ser prioritari”.

El Grup municipal del Partit Popular de Torrent ha anunciat que demanarà en el pròxim ple ordinari que “sol·licite a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer l'autorització per a la neteja, manteniment i conservació del llit del barranc de l’Horteta al seu pas pel casc urbà de Torrent”, segons afirma el seu regidor José Francisco Gozalvo. També assenyala que “el barranc pegat a una població de més de 80.000 habitants, hauria de tenir una conservació durant tot l'any, per a evitar la situació actual i que deixara de ser un paratge on proliferen tot tipus de plagues, amb el risc d'incendi i inundacions, per a ser un paratge conservat i que aportara un valor natural per als veïns de Torrent”.

La Confederació Hidrogràfica del Xùquer, davant les denúncies per falta de neteja en els llits per a prevenir incendis i davant les possibles riuades i períodes de gota freda, està recomanant que consistoris, associacions i particulars ho realitzen prèvia autorització, “segons hem pogut llegir en diverses informacions”, afirma Gozalvo. La portaveu dels populars, Amparo Folgado, també ha apuntat que “sol·licitarem en el Ple municipal, una relació d'actuacions que estiga realitzant l'equip de govern, per a prevenir possibles inundacions en el pròxim any hidrològic 2018-2019”.

Ni un euro per a Torrent en neteja 
Del milió d'euros que va a invertir la Confederació Hidrogràfica en 2018 en neteja de llits, segons els populars “a Torrent no destinaran ni un euro, per la qual cosa sol·licitarem al consistori que demane l'autorització i es realitze aquesta neteja amb fons propis”. A més, assenyalen que “si la CHJno considera prioritari el barranc de l’Horteta i la seguretat dels veïns dels barris de Caragols, l'Ermita i el Xenillet, per a l'Ajuntament de Torrent sí deu ser prioritari”.

No és la primera vegada que l'Ajuntament de Torrent netejaria el barranc per a prevenir incendis i riuades, ja l'any 2010, el regidor del PP, José Francisco Gozalvo recorda que “complint amb la demanda dels veïns de Caragols, Sant Luís Bertrán i l'Ermita, l'Ajuntament de Torrent governat pel PP va invertir 61.500 euros a netejar 1,5 quilòmetres de barranc entre el pont del Mas del Jutge i el Pont Blau”. A més, també assenyala que “la intervenció va comptar amb el permís previ de la Confederació i va donar solució al tram que discorre en les zones més habitades”.

Pel que, els populars apunten que “de nou, es fa necessària una intervenció semblant a la de 2010 en el barranc de l’Horteta i esperem que el govern del Sr. Ros siga sensible amb aquesta demanda”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.223.123

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.