Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
JOSEP PRATS
Dimarts, 28 de Agost del 2018
MEDI AMBIENT

Aigües de l'Horta reduïx en un 16% el carboni amb energies renovables

L'empresa ha implantat la norma ISO 14001 a l'any 2015, i ampliant a l'Estació Depuradora de Torrent en 2017.

Aigües de l'Horta ha apostat des de fa anys per a millorar l'energia per a la posada en marxa d'iniciatives que han permés un control sistematitzat dels consums, una major eficiència en l'ús d'energia i combustió i la reducció d'impactes ambientals.

 

Les mesures aplicades han portat a la companyia ha reduir l'últim any un 16% el carboni. Aquestes dades han sigut auditats d'acord a la Norma UNE-EN ISO 14064-1: 2012 Gasos d'efecte hivernader i s'ha realitzat el registre de la Petjada de Carboni al Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

 

Per al càlcul de les emissions atmosfèriques s'hi han avaluat diversos paràmetres. Així doncs, s'ha analitzat el consum de combustió, les emissions d'extintors i gasos fluorats, les emissions derivades del procés de depuració de l'EDAR de Torrent i el consum de l'energia elèctrica.

 

Els principals descensos obtinguts en aquestes mesures venen associats a la incorporació de vehicles elèctrics, el consum de l'electricitat d'origen renovable, la formació en bones pràctiques ambientals dels treballadors i l'adquisició d'equips per a millorar l'eficiència energètica.

 

Cal destacar a més la incorporació de GOT, una nova aplicació software per a la Gestió d'Operacions sobre el Terreny, s'ha reduït la petjada de carboni, ja que elimina l'ús del paper i millora l'eficiència de les operacions evitant desplaçaments de vehicles.

 

Segons ha declarat Salvador Santamaria, gerent d'Aigües de l'Horta "la companyia ha reforçat la seua gestió mediambiental i el seu compromís amb la societat i l'entorn amb la implantació de la norma ISO 14001 de l'any 2015, ampliant l'abast de la certificació a l'Estació Depuradora de Torrent en 2017. Una vegada aconseguit aquest objectiu, i buscant l'excel·lènca a la gestió, es va estudiar l'implantanció del càlcul d'emissions de gasos d'efecte hivernader".

 

Totes aquestes mesures es troben alineades amb l'estratègia mediambiental d'Aigües de l'Horta, que busca protegir el medi ambient i prevenir la contaminació, respectar la biodiversitat i millorar el compromís mediambiental de l'organització, mitjançant la revisió dels aspectes ambientals, programes de millora i sensibilització del personal. Així com promoure un ús eficient i sostenible dels recursos naturals i energètics, mitjançant inversions responsables i proporcionant la informació i els recursos necessaris per a contribuir a la reducció dels impactes ambientals i la lluita contra el canvi climàtic.

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.