Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
JOSEP PRATS
Dilluns, 27 de Agost del 2018

200 persones signen contra una bassa a la Granja El Pampo

Les obres es realitzarien en el vessant del barranc de l'Horteta en una explotació denunciada per Guanyant

Davant les intencions a la Granja "El Pampo" situada al terme municipal de Torrent, de fer un seguit d'obres consistent en construcció d'una bassa de recollida d'escombrària en el vessant del Barranc de l'Horteta amb la demolició de la tanca actual i l'aprofitament d'una zona de servituds sobre el talús, més de dues-centes persones i al voltant de trenta associacions, grups i entitats, han fet costat a les al·legacions presentades.

 

Per a tots aquells que han signat, l'activitat d'aquesta granja està sobredimensionada respecte a l'autorització existent de l'any 1973 per una nau i dos rafals, ja que en 2002 es detectaren 11 naus més, i en 2005, dues més. Tres anys més tard es comprovà que hi ha un parell més, sumant-hi en l'actualitat 15, fora de qualsevol normativa.

 

A més d'aquestes il·legalitats, les parcel·les que ocupa la granja, estan situades en un sòl classificat com a "no urbanitzable comú agrícola de regadiu" incloses a "sòl no urbanitzable per la protecció de barrancs i infraestructures", on atenent a la normativa urbanística aplicable, està prohibit l'ús rústic ramader.

 

S'ha denunciat els escrits presentats davant de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i l'Ajuntament de Torrent, que l'activitat va quedar fora d'ordenació en aprovar-se el Pla General d'Ordenació Urbana l'any 1990 i la posterior modificació, on hi han prohibides obres de reforma, millora i ampliació de l'activitat existent.

 

Els tècnics municipals van realitzar un informe datat el 14 d'abril de 2015, en el qual s'observaven més de sét deficiències relacionades amb les basses de purins, la manca de registre sobre el nombre d'animals, edat i pes dels existents i la manca d'autorització de la Confederació Hidrogràfica, així com un inexistent pla de gestió i producció de fems, entre d'altres.

 

Les associacions, grups i entitats, sumades a les persones físiques firmants, subratllen que sobre les 11 edificacions primeres, ha prescrit la possibilitat de retorn a la legalitat, però per la resta, hi ha expedient de protecció en la demolició de 4 naus.

 

La Direcció General de la Conselleria competent, tampoc ha atorgat l'Autorització Ambiental Integrada, preceptiva per a aquesta activitat. Aquesta autorització no es podrà concedir mai, ateses a les restriccions del lloc d'ubicació i de la llicència inicial.

 

Als escrits de denúncia entregats aquesta setmana davant la Confederació Hidrogràfica i l'Ajuntament de Torrent, es posà de manifest que és Torrent qui suporta la contaminació d'aquesta Granja, i és per això que es demana que no siguen autoritzades les obres a la propietat i que es revertisquen totes les il·legalitats existents en aquesta instal·lació.

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.