Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
JOSEP PRATS
Dijous, 23 de Agost del 2018

L'ús del valencià a Torrent es promou en 60 segons

L'Ajuntament, gràcies a l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià, ha presentat el concurs de vídeos "Sóc de Torrent" en 60 segons, amb un premi únic de 1.800 euros

L'Ajuntament de Torrent, junt amb l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià, ha presentat el concurs de vídeos "Sóc de Torrent en 60 segons", amb un premi de 1.800 euros al millor vídeo que promoga i dignifique l'ús del valencià a la ciutat torrentina. La regidora d'Educació i Dinamització Lingüística, Patrícia Sàez, va explicar en la roda de premsa de la presentació els detalls de la campanya, que “recull el testimoni dels concursos de fotografia dels anys anteriors per a renovar-los i promoure el valencià en un altre format, el del vídeo”.

 

Els vídeos participants hauran de tindre una duració màxima d'un minut i la temàtica és la importància de l'ús del valencià a Torrent, en qualsevol àmbit. Han d'estar gravats a la mateixa ciutat, estar subtitulats i fer promoció del valencià en qualsevol situació. Els vídeos s'hauran de compartir a Facebook, Twitter o Instagram amb l'etiqueta "SocdeTorrenten60''.

 

La regidora va subratllar que el premi de 1.800 euros és un premi únic com a finalitat de “fomentar tant la creativitat com la qualitat del producte final”, ja que el vídeo guanyador passarà a ser propietat de l'Ajuntament per a poder utilitzar-lo en campanyes per la llengua pròpia. Les bases completes es poden revisar a www.torrent.es

 

Aquest concurs se suma a altres campanyes de promoció del valencià que posa en marxa l'Ajuntament, mitjançant l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià, al llarg de tot l'any, algunes de les quals estan també ara actives, com la de les rebaixes i les ajudes empresarials en valencià. Durant el període de rebaixes de gener i juliol, els comerços de la ciutat reben cartells i etiquetes per a les etapes de descompte. D'eixa manera, els negocis locals també poden optar a ajudes econòmiques o al disseny de webs en valencià, la publicitat o el material d'embalatge, el termini per a presentar les sol·licituds acaba el pròxim 16 de novembre.

 

A la roda de premsa, la regidora Patrícia Sàez va recordar que està oberta també la convocatòria d'una nova edició dels Premis Literaris Ciutat de Torrent. Enguany, el certamen tornarà a ser anual i, a més, s'ha augmentat la dotació econòmica per a la categoria de narrativa. Podent augmentant així la visibilitat del certamen i donar-li més impuls, el Premi de Narrativa Juvenil serà de 12.000 euros i passarà a ser un dels més dotats econòmicament en la Comunitat Valenciana. Les obres aspirants al Premi Ciutat de Torrent tenen temps de presentar-se fins al 20 de setembre.

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.