Dijous, 20 de Juny del 2024

Actualitzada Dijous, 20 de Juny del 2024 a les 13:33:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
JOSEP PRATS
Dijous, 23 de Agost del 2018

Torrent es reforça contra els incendis forestals

El sistema SENTICNEL s'amplia amb més de 70 sensors nous

El sistema de detenció d'incendis SENTICNEL amplia la seua xarxa intel·ligent amb 70 nòduls nous, repartits per la zona del Vedat, del parc natural de la Serra Perenxisa i l'àrea de barrancs. Al llarg d'aquests mesos d'estiu s'estan instal·lant una gran quantitat de sensors. A més, eixa ampliació es complementa amb tres noves estacions meteorològiques i quatre càmeres de videovigilància que se sumaran a aquestes dos estacions i amb les tres càmeres que es compta en l'actualitat. El sistema, format per l'estratègia DUSI, cofinançada pels fons europeus FEDER, cobrirà unes 55 hectàrees de zona forestal del Vedat, 300 hectàrees a la Serra de Prenxisa i 35 kilòmetres de barrancs protegits contra els possibles focus d'incendis les 24 hores del dia els 365 dies a l'any.

 

La regidora de l'àrea de Desenvolupament Sostenible, Inma Amat, va puntualitzar que "amb aquesta ampliació, Torrent mantindrà vigilades de manera eficient totes les seues zones forestals contra els possibles focus d'incendis. La informació recollida en temps real per la xarxa SENTICNEL ens permetrà actuar de manera imminent davant una possible situació de risc i avançar-nos".

 

A aquesta ampliació se li sumarà ben aviat una nova línia de canyons d'aigua del sistema defensiu SIDEINFO, els quals protegiran noves zones boscoses del Vedat. Per a això, es destinaran 600.367 euros, subvencionats per la Diputació de València. L'ampliació té com a objectiu augmentar la protecció de la zona sur de la massa boscosa del Vedat, concretament sobre el carrer Jazmín i el carrer Agustina d'Aragó, amb una nova línia de canyons i la instal·lació d'una nova sala de bombeig i depòsit.

 

La informació recollida per la xarxa a temps real es pot consultar a la pàgina web www.torrent.es, on es mostra el risc d'incendis en les zones forestals segons el seu grau de perill. A més, es podrà consultar la informació com la velocitat del vent i la seua direcció, la temperatura, la humitat relativa i el pluviòmetre.

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.