Dimarts, 30 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 30 de Abril del 2024 a les 10:29:02 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 15 de Agost del 2018
TRADICIONS

Torrent celebra hui la festa en honor a l'Assumpció de nostra Senyora

Les clavariesses d’enguany han reactivat esta festa, han participat activament de la vida social de la ciutat i han ficat en marxa un projecte solidari destinats Casa Cuna.

Torrent no tanca per vacances i celebra les festes d’agost amb gran devoció en honor a l’Assumpció de nostra Senyora, titular de la parròquia principal de la ciutat i una de les celebracions religioses més arrelades en la capital de l'Horta Sud, que sempre ha sigut protagonitzada per dones casades del municipi.

 

Les clavariesses d’enguany són: Pilar Soler, Laura Gómez, Irene Carratalà, M. Carmen Benavent, M. Carmen Lerma, Carmen Andreu, Isabel Company i Lourdes Sena. Totes elles es van conèixer perquè els seus homes van ser clavaris de la mare de Déu dels Desamparats en 2013 i des de llavors els han acompanyat també en la clavaria de Sant Josep, enguany els tocava a elles fer-se amb esta clavaria i renovar-la, ja que esta festa passava per dificultats de trobar representants al fer-se a mitjan d’agost.

 

Recorregut modificat per obres
Hui dimecres, 15 d'agost, comença la jornada amb el volteig general de campanes anunciant la festivitat, tant a l'alba com al migdia. Ja a la vesprada, a les 19.30 hores, tindrà lloc la solemne missa major en la parròquia de l'Asunción de nostra Senyora i posterior processó pels carrers tradicionals. Per les obres del carrer Verge del Olivar, el recorregut es canviarà de forma que girarà per el carrer Cervantes sent un poc més llarg de costum.


Cal recordar que les clavariesses d’enguany han volgut participar activament de la vida social de la ciutat i també han ficat en marxa un projecte solidari, de manera que tots els diners recaptats en sopars i trasllats al llar de l’any han anat destinats a l’entitat solidària, Casa Cuna, encarregada d’ajudar a mares o futures mares amb necessitats o amb falta d’ajuda. 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.109.5

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.