Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
JOSEP PRATS
Dimarts, 07 de Agost del 2018
TRANSPORT

Torrent tindrà una línea d'autobús nocturna que conectará amb Valencia per Paiporta i Picanya

La Conselleria d'Obres Públiques trau la informació pública de les línies d'autobús que conecten la ciutat deValència amb huit pobles de la comarca de l'Horta Sud

Torrent tindrà una línea de autobús nocturna amb València. La línea unirà València-Paiporta-Picanya i Torrent. També es crearà la línia València-Mislata-Quart i Manises Aeroport, que donarà servei a les poblacions entre elles amb la capital i amb el centre de comunicacions aéries. Una altra de les línies serà València-Xirivella-Alaquàs-Aldaia, és el principal eix de població i ús d'este mitjà de transport en l'actualitat.

 

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha tret informació sobre els últims quatre projectes de transport de servei de viatgers per carretera. Entre ells està la CV-106, la qual afecta els municipis d'Alaquàs, Aldaia, Xirivella, el barri del Crist, Quart de Poblet, Manises i Torrent.  La nova concessió del transport atendrà a una població total de 283.400 habitants per al que comptarà amb un mínim de 29 autobusos. Hi haurà huit línies diferents de bus interurbà.

 

Durant anys, les associacions dels quatre primers nuclis han realitzat tot tipus d'accions, protestes, reunions i altres iniciatives per a reclamar el transport públic de qualitat al no disposar de metro i tindre un servei de tren de rodalia molt deficient. Així mateix, han denunciat la discriminació en el preu al no disposar d'abonaments que tenen la xarxa de MetroValencia o EMT.

 

A més del reforç d'algunes línies, la principal novetat és la creació d'un servei de bus nocturn que tindrà tres línies diferents i que donarà servei a tota l'àrea i a l'Aeroport de Manises. Es tracta de línies radials que realitzaran tres itineraris diferents. 

 

La nova contreta busca consolidar i reforçar les línies actuals a més de mantenir la connexió amb serveis públics importants com l'Hospital de Manises o el General, així com el centre comercial d'Aldaia, i ampliar de forma considerable els serveis d'enllaç amb les estacions de metro com la de Quart de Poblet o la de Nou d'Octubre, a València, i amb l'Aeroport. També es va incloure la connexió d'Aldaia, Alaquàs i Xirivella amb la platja del Saler durant l'època d'estiu.

 

La línia que va de Torrent a Quart de Poblet tindrà un reforç de 10 expedicions més des d'Alaquàs. A més, la línia que connecta València amb el centre comercial tindrà un reforç fins a Xirivella amb cinc expedicions més per cada sentit. 

 

La línia que connecta la capital amb Quart de Poble tindrà el servei augmentat pel Barri Crist. La que arriba des de València fins al Vedat, tindrà un reforç fins a Torrent.

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.