Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
JOSEP PRATS
Divendres, 03 de Agost del 2018

El servei "Horta Sub en bici" triplica l'ús de bicicletes en quatre anys

La Mancomunitat mantindrà el servei que ha generat més de 100.000 usuaris, conectant la comarca a dos rodes

"L'Horta Sud en bici" es el servei de transport públic amb bici, de caràcter individual i gratuït de la comarca. La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud va posar en marxa el servei en l'any 2015 amb la intenció de fomentar l'ús de la bicicleta amb el mètode de transport respetuós amb desplaçaments urbans entre municipis.

 

Així, entre les localitats colindants (Alaquàs, Aldaia, Quart de Poblet i Xirivella) s'han realitzat en quatre anys un total de 114,131 desplaçaments amb "Horta Sud en bici".

 

Este 2018 ha sigut el millor semestre amb 29.675 serveis amb el que portem d'any. L'any passat fou el segon millor any registrat amb 18.840 usuaris fins al mes de juny.

 

Els mesos de major ús del servei han sigut entre primavera i tardor. Amb el bon temps, al 2017, es va realitzar el 78% dels serveis en tot l'any.

 

Per localitats, en que portem d'any, ha sigut Xirivella la que ha registrat més usos de "L'Horta Sud en bici" amb 21.868 eixides. Així també ha sigut la localitat amb més registres des que es posà en marxa el sevei en l'Horta Sud.

 

Així doncs, la Mancomunitat de l'Horta Sud, presidida per l'alcalde de Mislata Carlos Fernàndez Bielsa, manté el compromís d'oferir i fomentar l'ús de mitjans de transport respetuosos amb el medi ambient. Un servei gratuït que ha funcionat a través d'un contracte que va finalitzar el passat 31 de juliol de 2018 i que ja ha exiti a concurs públic per a la seua continuïtat.

 

Pot ser usuari/a qualsevol persona major d'edat, les quals tinguen entre 14 i 17 anys autoritzats abans pel seu pare, mare o tutor responsable. Per a fer ús del servei, sols hi ha que apropar la tajeta Móbilis al panell d'informació de "Horta Sud en bici", introduïnt el pin facilitat per a donar-se d'alta i seleccionant la bicicleta. Després d'acceptar les normes d'ús es podrà retirar la bicicleta i tornar-la a depositar en qualsevol de les estacions ubicades en les localitats d'Alaquàs, Aldaia, Quart de Poblet o Xirivella. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
107.21.176.63

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.