Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 30 de Juliol del 2018
MOROS I CRISTIANS

Kike Vázquez i Laura Simó dirigixen les seues tropes en una rápida entrada

Hui, 30 de juliol a les 20.30 h. tindrà lloc la processó final en honor als Sants de la Pedra.

Un altre any la Gran Entrada Mora i Cristiana va ser tot un èxit com a colofó de les festes patronals de la capital de l’Horta Sud. Torrent va acollir vora 10.000 persones, entre festers, participants, músics, veïns i visitants en este esdeveniment on es recrea l’entrada triomfal de les tropes mores i cristianes: boatos, música, indumentària i molta emoció en un acte que convertix a Torrent en l’epicentre de la comarca festera.

Des de Mont sió fins a Trinitàries, les filaes cristianes van iniciar la desfilada amb el batalló Comilitó fins l’arribada de l’alferes, Javier Peris, de l’ordre de Montesa, que va anar precedit d’un ballet i pujat a una carrossa, acompanyat de la seua dona. Tancant la primera part de la desfilada, el capità cristià, Kike Vázquez, visiblement emocionat i amb la seua energia i el seu crit “vamos” va entrar triomfal a la plaça, acompanyat del seu nebot, Hugo Vàquez i la seua parella, Flavia Mares. Els forquers de Torrent van mostrar un boato on van representar els antics maseros del municipi, amb les seues tasques al camp, un boato de segadors (de Carmina Nadal, d’Alcoi), el cant d’estil en directe i un ballet d’una gran senyera portada per ballarines de la ciutat. El capità portava un tratge de torrentí confeccionat per la firma L’Antiga, amb cinturó i gala en la cuixa de ferro (al·legoria a la rata penada), una forca en el braçalet i un coissol (barret de l’alcalde), com a símbol de màxima autoritat en la indumentària tradicional valenciana. Vestia una gran capa amb 1000 medallons daurats imitant una gran manta morellana. Recordem que és la primera vegada que s’utilitza este tipus de tratge per a una entrada cristiana. La SUMA d’Alberic va interpretar al seu pas les peces “Camilo”, de Victor Pradillo i “Als Forquers”, de José Ribera Tordera.

 

Avançats al temps oficial de desfilada va arribar el bàndol moro, amb l’entrada de Sumayls, per donar pas a la resta de comparses, fins el moment en que l'alferes moro, Eduardo Hidalgo, de la comparsa pirates Berberiscos, va fer entrada a la plaça major a lloms d’un cavall. Finalment, la comparsa més antiga de la ciutat, Buadin’ss, que enguany complia 30 anys,  va anunciar l’arribada de la seua primera capitana femenina, Laura Simó. Un total de 20 camells del desert, tal com apareix al seu estandart, i un gran ballet d’inspiració turca (Màsters, d’Ontinyent), van obrir pas a la capitana, que desfilava caminant protegida per una gran mitja lluna i un ballet d’estrelles, símbol dels seguidors d’Alà. Laura Simó lluïa una capa de gasa i un vestit en tonalitats arena,gris i plata, amb un bàcul que portava la mitja lluna, una estrella i la medalla de capitana. Moltes de les vestimentes i complements que ha vestit durant el regnat els han portat des de Marra ketch. El Cercle Catòlic va interpretar les marxes “Presidente” i “Jamalajam”, les favorites de Laura. 

 

Per segon any consecutiu, Tele Torrent va retransmetre en directe l’esdeveniment amb un èxit total d’audiència, de participació online i més de 6.000 visualitzacions en cadascuna de les entrades.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.216.190.167

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.