Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 26 de Juliol del 2018
VEÏNAT

El pregó dona inici a les festes de Moros i Cristians

Les filaes i comparses recorren l’avinguda al Vedat fins al centre de majors Santa Elena i anuncien l’inici de les celebracions

Les festes de Moros i Cristians donaren ahir el tret d’eixida amb la celebració del pregó. Per primera vegada, la Torre acollí un acte oficial de començament de festes, protagonitzat en esta primera ocasió per l’alcalde Jesús Ros. El primer edil aprofità la salutació per a recordar els festers i les festeres que fa tres dècades posaren en marxa els Moros i Cristians a Torrent. Així mateix, en l’anunci oficial del començament de les celebracions reconegué “el sacrifici, l’esforç i el treball de tots aquells que formen part de les filaes, les comparses i dels seus representants en la Federació de Moros i Cristians, que fan possible unes festes que ja són un referent en l’àmbit regional”. El pregó en la Torre tingué lloc en acabar l’ofrena als sants patrons Abdó i Senén en la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora.

Amb l’alcaldes, des de la Torre donaren la benviguda a les festes el regidor de Festes, José Antonio Castillejo, amb els màxims representats dels dos bàndols. D’una banda, estaven l’alferes moro, Eduardo Hidalgo, de la comparsa Berberiscos, i la capitana mora, Laura Simó, de Buadin’ss. Les tropes cristianes estigueren representades pel seu alferes, Javier Peris, de Montesa, i Enrique Vázquez, de Forquers.

 

Al ritme de les bandes de música i les xarangues, les filaes cristianes i les comparses mores recorregueren l’avinguda en este acte que servix per anunciar als veïns i veïnes de Torrent que les festes ja estan en marxa. Milers de persones s’acostaren al recorregut per a gaudir del color i l’ambient de la desfilada que, com ja és tradicional, acabà en el centre de majors Santa Elena. Al llarg de l’avinguda, els festers repartiren xocolate de Torrent al públic. Cada any les persones majors gaudixen de l’improvisada entrada mora i cristiana protagonitzada pels festers majors i menuts i les bandes de música.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.234.136.147

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.