Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 18 de Juliol del 2018
CULTURA

El Jazz Panorama arriba a l'Auditori de Torrent

Un any més, l'Auditori de Torrent presenta el cartell del seu Jazz Panorama 2018 amb una bona mostra del millor jazz tant nacional com internacional. Del 20 al 22 de juliolm es donaran cita al escenari grans artistes del gènere, en una festival que sempre s'ha caracteritzat per la calitat de les seues propostes, i pel seu variat repertori d'estils i procedències.

 

En esta edició, el festival s'inaugura amb NES, tres músics que unixen els seus talents en costes del Mediterrani: Nesrine Belmokh, cantant xelista franco-argelina; Matthieu Saglio, xelista francés i David Gades, percusionista valencià. Les seues cançons en anglés, àrab i francés, plenes d'elegància i emoció, arrelen des del jazz clàssic, la música àrab o la cançó francesa. El seu primer disc "Ahlam", grabat i meclat en La Buissonne (Francia), va eixir el passat abril amb el mític sejament alemà ACT.

 

El festival continuarà amb el contrabaixista Omer Avital. Elogiat pels crítics com "extraordinari", "amb una inventiva feroç" i "un dels músics més excitants en la escena del jazz en els últims 20 anys", Omer Avital és un compositor visionari i músic virtuós que està trencant els límits d'expressió al jazz. Les composicions d'Avital van des de sofisticats diàlegs de jazz, pasant pel funky i el groove d'Orient Mitjà, fins mescles orquestrals de música sefardí tradicional. En abril de 2018 va llançar el seu primer àlbum "Qantar" amb el seu propi disseny discogràfic, Zanzama Records.

 

Per a clausurar este Jazz Panorama 2018, arriba a Torrent Julian Lage. Prodigi de la guitarra desde ben xicotet, Julian Lage és un músic inquiet i curiós de naixement que mai ha parat d'experimentar i créixer. Discípul tant de Jim Hall com de Pat Metheny, Julian Lage ha sabut crearse el seu propi camí experimentant amb estrel·les del pop com Nels Cline o del jazz de vanguàrdia com John Zorn. Músics com Gary Burton o el mateiHerbie Hancock han reconegut la seua tècnica prodigiosa i la seua passió sense límits a la dedicació de la música i d'un instrument com la guitarra del qual extrau sons únics. El seu últim treball, "Modern Lore", reunix 11 temes inspirats en l'era pre-bop del jazz i la música country incorporant alguns elements provinents de l'època tempranera del rock and roll.

 

Els concerts seran els dies 20, 21 y 22 de juliol a les 22h en l'Auditori de Torrent. Les entrades estan a la venda en la web oficial de l'Audtori i en les taquilles del mateix.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.221.53.209

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.