Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 17 de Juliol del 2018
POLITICA

La Generalitat col·laborarà amb 42 ajuntaments per a rehabilitar el seu patrimoni cultural

Es destinaran més de 26 millons d'euros a fonts europeus gràcies a l'acord subscrit entre la Generalitat i consistoris de la provincia. El president afirma que "la prioritat és salvar el patrimoni" i sumar-ho a "una proposta de turisme cultural"

La Generalitat col·laborarà amb 42 ajuntaments de la provincia de València per a posar en marxa 55 projectes de rehabilitació de patrimoni cultural.

 

El president Ximo Puig, ha afirmat amb responsabilitats de 42 consistoris valencians els acords pels quals es cofinanciaran projectes per valor de 26,6 milions d'euros procedents del programa operatiu del Fonament Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

 

Puig ha asegurat que "la prioritat és salvar el patrimoni" i sumar-ho a "una proposta de turisme cultural potent". A més, ha agraït a tots els ajuntaments per la seua participació, ja que cofinancien cada porjecte al 50%.

 

"Esperem que en un futur podem continuar amb esta tasca de recobrar el patrimoni de més ajuntaments, i al mateix temps, possar-ho a disposició dels ciutadans i ciutadanes", va comentar.

 

El president ha acordat exemples de cooperació institucional posat en acció durant la legislatura com els programes XarxaLlibres, Edificant en educació o les distintes edicions d'Avalem en desatur. "Volem que tant els ajuntaments grans com els més xicotets puguen tindre recursos", va afegir Puig.

 

Subvencions europees

El Fonament Europeu de Desenvolupament Regional, gestionat per la Unió Europea, busca endurir la cohesió socioeconómica atenent a les característiques particulars de cada regió per al seu desenvolupament. Amb especial atenció a les oportunitats de desenvolupament sostenible.

 

En la província de València, es beneficiaran de les ajudes per a rehabilitació de patrimoni els ajuntaments d'Albaida, Albalat dels Sorells, L'Alcúdia, Alfafar, Alfarp, Almussafes, Alpuente, Alzira, Benagéber, Benissuera, Bétera, Bolbaite, Buñol, Castelló de Rugat, Catadau, Cortes de Pallás, Cullera, Font d'En Carròs, Llíria, Meliana, Montaverner, Montserrat, Navarrés, Oliva, L'Olleria, Olocau, Ontinyent, Quartell, Riba-roja de Túria, Rocafort, Serra, Silla, Titaguas, Torrent, Utiel, Vinalesa, Xàtiva, Xeraco, Gandia, Sagunt i València.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.208.172.3

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.