Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 16 de Juliol del 2018
POLÍTICA

Compromís demana la dimissió de Marín pel "tir al colom"

La coalició valencianista retrau que es premie la competició de tir en la Gala de l'Esport quan s'està "assassinant per diversió" a coloms i perdius

Compromís ha demanat la dimissió de la regidor de Benestar Animal per la inclusió de les competicions esportives de "tir al colom" i "tir a la guatla" en la Setmana de l'Esportorganitzada per la Fundació Esportiva Municipal. Segons Compromís, aquesta competició està incomplint l'ordenança de protecció animal pel que exigeixen la dimissió de la regidora de l'àrea, Nadia Marín, que precisament també és responsable de l'àrea d'esports. "És molt greu el que ha ocorregut, tenint en compte que la regidora d'esports també és la de Benestar Animal, i en aquesta activitat s'ha matat a animals per diversió i fomentant-ho amb els premis en la Gala de l'Esport", apunta

 

David Baviera que demana la dimissió de Marín. Compromís ha denunciat el cas després de rebre la invitació de la «XLSetmana Esportiva Ciutat de Torrent 2018», en la qual entre molts actes, figurava la caça esportiva amb dues jornades: una de «tir alcolom» i una altra de «tir a la guatla» (guatlla). Segons detallen, van enviar a una persona al camp de tir de Penya Roja, propietat de l'Ajuntament per a gravar la competició. "Tant l'organització com el propi alcalde en persona van prohibir que es gravaran imatges", explica el regidor David Baviera. "Solament ens deixaven gravar la competició del tir al plat", aclareix Baviera. 
 

 

Compromís denuncia que es va practicar el tir en ambdues modalitats. "S'agafa al colom o a la perdiu, se li arranca la cua i es llança a l'aire perquè els caçadors disparen. És quasi una execució perquè l'animal amb prou faenes vola", explica el regidor, "hi ha vídeos en internet on es pot veure en què consisteix aquesta competició". 
Des de la formació denuncien que l'activitat "incompleix" l'ordenança vigent sobre protecció animal, segons s'expressa en l'article 6 d'aquesta ordenança "el sacrifici d'animals, amb sofriments físics o psíquics, sense necessitat o causa legalment justificada, colpejar , maltractar als animals, de forma privada o en la via pública, o sotmetre'ls a qualsevol pràctica que els puga produir danys o sofriments innecessaris o injustificats o cometre crueltat contra els mateixos, la seua utilització en espectacles, baralles, festes populars i altres activitats que impliquen crueltat o maltractament i puguen ocasionar-los la mort". 
 

 

"Irregularitats en el camp de tir"
Compromís ja no solament ha denunciat el maltractament animal en aquestes competicions, també afirmen que "segons la Guàrdia Civil, el camp de tir no compleix amb la normativa vigent en matèria de seguretat, en assegurar que el perímetre no compleix amb els 200 metres". A més denuncia una construcció il·legal que no compta amb cap tipus d'autorització de cap tipus. Des de la coalició estan esperant l'expedient per a estudiar-ho en profunditat i veure que accions legals van a dur a terme. 
 

 

El PSOE insta a Medi ambient a prohibir la competició
Fonts de l'equip de govern socialista es defensen afirmant que són les administracions superiors "com la conselleria de Medi ambient, en mans de Compromís, les que tenen la potestat de prohibir aquestes pràctiques de tir i altres activitats, i no ho han fet". A més, recorden que l'Ajuntament solament cedeix un espai públic a un club esportiu, ni organitza ni participa".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.80.173.25

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.