Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 06 de Juliol del 2018
POLÍTICA

El PP demana que es felicite a l'arquebisbe de València després d'acollir a 40 migrants del Aquarius

Al novembre de 2015, després d'unes declaracions de l'arquebisbe, tretes de context segons van afirmar els populars, l'alcalde de Torrent Jesús Ros va afirmar en el ple municipal que “l'arquebisbe maltractava verbalment a les persones que no tenien on caure mortes”

El Grup municipal del Partit Popular ha presentat una moció en l'Ajuntament de Torrent, perquè es deixe sense efecte la reprovació a l'Arquebisbe de València. El cardenal Antonio Cañizares, va ser reprovat pel ple de Torrent, al novembre de 2015 amb els vots de PSOE, Compromís, Guanyant i l'abstenció de Ciutadans.  Al novembre de 2015, després d'unes declaracions de l'arquebisbe, tretes de context segons van afirmar els populars, l'alcalde de Torrent Jesús Ros va afirmar en el ple municipal que “l'arquebisbe maltractava verbalment a les persones que no tenien on caure mortes”. 
 

La portaveu del PP, Amparo Folgado va preguntar en el ple de juliol de 2018 a l'alcalde “m'agradaria saber si el Sr. Ros va felicitar diumenge passat a l'arquebisbe de València en la seua visita a Torrent, per la labor humanitària desenvolupada per l'Església Catòlica amb els migrants del Aquarius i si es va disculpar per les seues declaracions en el ple de novembre de 2015, quan li van reprovar”.
 

El PP de Torrent afirma que “diversos dies abans de l'arribada dels 629 migrants delAquarius a València, el arzobispado va oferir 200 places per a acollir-los en el Centre de l'Esperança d'Aldaia, habitatges de Càrites, a Torrent, a Serra i a Montcada”.  A més, els populars argumenten que “la pròpia Vicepresidenta del Consell va agrair a l'Església a València, la seua col·laboració i es van posar a treballar des del minut zero, acollint finalment a 40 migrants”. 
 

Els populars, també recorden que Antonio Cañizares ha afirmat en una carta publicada enParaula que “La Diòcesi de València està disposada i ràpida per a acollir, protegir, promoure i integrar als emigrants i refugiats”, a més d'haver afirmat que “ha seguit amb sorpresa, estupor, dolor i vergonya, la travessia de 629 persones pel Mediterrani, mar que està sent boca i tomba anònima, insaciable i devoradora que s'ha engolit a santíssimes víctimes de la injustícia”. 
 

Els populars, no solament demanen deixar sense efecte la reprovació a l'arquebisbe sinó que demanen que “l'Ajuntament de Torrent mostre a totes les ONG i entitats que treballen per la dignitat i pel benestar de les persones que fugen del fam i del terror”, i citen a Creu Roja Espanyola, la Diòcesi de València a través de Càrites Diocesana, ACCEM, CEPAIM, CEAR, ACNUR i UNICEF, entre moltes altres.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.237.75.165

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.