Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 06 de Juliol del 2018

El Voluntariat pel Valencià de Torrent tanca la seua tretzena edició

La cloenda coincidix amb l’última sessió del club de lectura, amb la presència del poeta Berna Blanch

El Voluntariat pel Valencià de Torrent ha finalitzat l’edició 2017-2018, amb un acte al Museu Comarcal de l’Horta Sud. Torrent, una de les primeres ciutats que se sumà a esta iniciativa d’Escola Valenciana, ha arribat enguany a l’edició número tretze. La cloenda de cada edició sempre vol ser un acte de reconeixement i agraïment a la tasca que fan tant els voluntaris com els aprenents de les parelles lingüístiques.

 

Enguany per a l'acte de cloenda, en què participaren les regidores d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, i la d’Urbanisme, Inma Amat, i el regidor d’Atenció a les Persones, Paco Carbonell,  des de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià s’ha volgut fer coincidir amb l'última sessió del club de lectura que té el Voluntariat de Torrent, en què han compartit impressions al voltant del poemari Amb línies vives, del poeta Berna Blanch, present en l’acte. El poemari, en paraules del seu autor, reflexiona sobre “el pas del temps, la fusió amb l’entorn, el sentit de l’existència, la bellesa omnipresent i la paraula com a camí”

 

El club de lectura es creà en la desena edició del Voluntariat. Al llarg del curs es fan tres sessions en què es tria un llibre en valencià que l'Oficina regala als membres, els quals després fan una tertúlia per a xarrar sobre l'obra, si és possible, amb la participació de l’autor o l’autora. 

 

Des de la posada en marxa d’esta proposta a Torrent que es remunta a l’any 2005, entre 30 i 40 parelles lingüístiques han treballat juntes cada any per a aprendre i millorar amb el valencià, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià. Els interessats a participar en el voluntariat lingüístic poden posar-se en contacte amb l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià a través del correu electrònic usvalencia@torrent.es 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.88.254.50

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.