Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 04 de Juliol del 2018
MÚSICA

Nes , Omer Avital i Julian Lage en el Jazzpanorama 2018

Del 20 al 22 de juliol, es donen cita en el seu escenari grans artistes del gènere, en un festival que sempre s'ha caracteritzat per la qualitat de les seues propostes, i pel seu variat repertori d'estils i procedències

Un any més, l’Auditori de Torrent presenta el cartell del seu Jazz Panorama 2018 amb una bona mostra del millor jazz nacional i internacional. Del 20 al 22 de juliol, es donen cita en el seu escenari grans artistes del gènere, en un festival que sempre s'ha caracteritzat per la qualitat de les seues propostes, i pel seu variat repertori d'estils i procedències.

 

Així, en aquesta edició, el festival s'inaugura amb NES, tres músics que uneixen els seus talents a la vora del Mediterrani: NesrineBelmokh, cantant violoncel·lista franc-algeriana (Opera de València, Circ del sol, Orquestra WestEastern Divan de Daniel Barenboim), MatthieuSaglio, violoncel·lista francés (“el cello dels mil accents”, cofundador de Jerez Texas) i David Gadea, percussionista valencià (col·laborador de Sole Giménez, Josemi Carmona o XimoTébar). Les seues cançons en anglès, àrab i francès, plenes d'elegància i emoció, abasten des del jazz al clàssic, la música àrab o la cançó francesa. El seu primer disc “Ahlam” (“Somni” en àrab), gravat i barrejat en La Buissonne (França), ha eixit a l'abril d'aquest mateix any amb el mític segell alemany ACT.

 

El festival continua amb el contrabajista OMERAVITAL. Elogiat pels crítics com a “extraordinari” (New York Times), “d'una inventiva feroç” (Jazziz)i “un dels músics més excitants en l'escena del jazz en els últims 20 anys” (Downbeat), OmerAvital és un compositor visionari i músic virtuós que està trencant els límits d'expressió del jazz. Les composicions de Avital van des de sofisticats diàlegs de jazz, passant pel funky i elgroove de l'Orient Mitjà, fins a arranjaments orquestrals de música sefardí tradicional. A l'abril de 2018 va llançar el seu nou àlbum “Qantar” amb el seu propi segell discogràfic,Zanzama Records.

 

Per a tancar aquest Jazz Panorama 2018, arriba a Torrent JULIAN LAGE. Prodigi de la guitarra des de molt xicotet (als 13 anys va participar en els Premis Grammy 2000), Julian Lage és un músic inquiet i curiós de naixement que mai ha parat d'experimentar i de créixer. Tan devot de Jim Hall com de Pat Metheny, Julian Lage ha sabut crear-se el seu propi camí experimentant amb estels del pop com Nels Cline o del jazz d'avantguarda com John Zorn. Músics com GaryBurton o el mateix Herbie Hancock han reconegut la seua tècnica prodigiosa i la seua passió sense límits a la dedicació de la música i d'un instrument com la guitarra del que extrau sonoritats úniques.

 

El seu últim treball, “ModernLore”, reuneix 11 temes inspirats en l'era pre-bop del jazz i la música country i incorporant alguns elements provinents de l'època primerenca del rock and roll. Els concerts seran els dies 20, 21 i 22 de juliol a les 22 h en l’Auditori de Torrent. Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h, i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.163.195.125

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.