Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 02 de Juliol del 2018
MEDI AMBIENT

68 persones comencen la neteja i manteniment de les zones forestals

Les actuacions es realitzaran en dues fases que tenen com a durada un mes i mitjà, entre el 15 de juny i el 14 de setembre de 2018. Una de les actuacions, que es duran a terme en la zona forestal del Vedat i en els barrancs, és el manteniment de les faixes de protecció, on s'està realitzant un esbrosse selectiu en una franja d'uns 20 metres als costats de camins, carrers i carreteres en les zones del Vedat

Amb la finalitat de millorar la conservació del patrimoni forestal de Torrent, al mateix temps que es milloren les infraestructures en la muntanya pública i es realitzen tasques de prevenció d'incendis, el consistori torrentino ha iniciat els treballs de neteja i manteniment de les zones forestals del municipi. Les actuacions es realitzaran en dues fases que tenen com a durada un mes i mitjà, entre el 15 de juny i el 14 de setembre de 2018. Per a realitzar la primera fase del projecte, del 15 de juny al 30 de juliol, l'ajuntament ha contractat a 4 capatassos i 20 peons agrícoles. Durant juliol, agost i setembre s'incorporarà un total de 40 peons agrícoles i 8 capatassos.
 

La iniciativa s'emmarca dins del Programa de Foment d'Ocupació Agrària i Zones Rurals Deprimides, del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, seguint els criteris aplicats i valorats per la Comissió Executiva Provincial del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). 

Una de les actuacions, que es duran a terme en la zona forestal del Vedat i en els barrancs, és el manteniment de les faixes de protecció, on s'està realitzant un esbrosse selectiu en una franja d'uns 20 metres als costats de camins, carrers i carreteres en les zones del Vedat proper a la muntanya, donat l'elevat perill d'incendi que representa l'excés de vegetació. 
 

D'igual manera s'estan realitzant esbrosses selectius en les parcel·les de titularitat municipal del Vedat, on es practica el tall de matoll sense afectar a les espècies protegides o de representativitat de la zona, “de manera que es reduïsca el risc de propagació d'incendis i es permeta l'accessibilitat a certes zones”, ha assenyalat la regidora de Medi ambient, InmaAmat. 
 

Una altra de les mesures, que és la neteja i condicionament de jaços de barrancs, consisteix, bàsicament, en l'eliminació de canyes i altres espècies alóctonas del jaç i marges dels barrancs, evitant intervenir en talusos per a impedir episodis d'erosió.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.233.150

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.