Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Diumenge, 01 de Juliol del 2018
MOROS I CRISTIANS

Laura i Quique, exaltats com a capitana mora i capità cristià de 2018

L'Àgora de Parc Central va reunir a més de 400 festers per a presenciar l'exaltació dels càrrecs que ostentaran les capitanies i alferecías de 2018. Buadin's i Forquers van protagonitzar una nit en la qual també es va enaltir la figura dels alféreces del bàndol moro i cristià, que enguany portaran la bandera de la mitja lluna i la creu de mans del berberisc Eduardo Hidalgo i el montés Javier Peris,

Amb una presentació de fotos preparada prèviament, els capitans i alféreces van dedicar unes paraules als assistents, deixant l'estil tradicional de discurs en directe dels protagonistes de la festa d'enguany. La no assistència de l'alferes moro, Eduardo Hidalgo, va ser substituïda pel president de la seua comparsa. 

No va haver-hi canvis en el format de l'acte. Finalment, l'acte va seguir el guió tradicional, sense canvis, malgrat la proposta de canvi de format proposat per les capitanies al costat de la Torre i amb sopar en un restaurant. Els canvis que han sigut senyal de la nova Junta de govern de la Federació de Moros i Cristians de Torrent (FMCT) no van arribar a plasmar-se en aquest acte "oficial". Així ho va deixar reflectit el nou president, Xavi Santamaría, que es va referir clarament a l'assumpte que havia provocat "desacords" en les setmanes anteriors, i va prometre "consens per als nous canvis del futur". També li va dedicar unes paraules al seu predecessor, Dani Català, que va haver de deixar el càrrec per motius laborals i convocar eleccions anticipades.

No va haver-hi canvis tampoc en els discursos oficials, que sí que van ser en directe. L'alcalde de la ciutat, Jesús Ros, es va referir també als canvis com a motor per a una festa, que "ha de créixer com ho ha fet en aquests últims trenta anys". Qui sí va parlar enguany va ser el nou regidor de Festes, Jose Antonio Castillejo, que també va tenir un buit en el protocol.

Un castell de focs artificials va donar per acabat l'acte, al que van seguir les fotos protocol·làries. Després de l'acte d'exaltació, sobre les 22;30 es va donar pas al sopar, que va finalitzar sobre les 01:30 hores, per a donar pas a la música de l'orquestra divina,

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.61.223

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.