Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 28 de Juny del 2018
OCUPACIÓ

Estiu actiu a la comarca per la millora de l’ocupació en l’Horta Sud

Estos tallers fomenten primer l'autoconeixement, identificant competències personals i professionals. En segon lloc es treballen les competències transversals, com l'empatia o la comunicació

La Mancomunitat de l'Horta Sud va engegar aquest 2018 els tallers de la Unitat de cerca activa d'ocupació per referència en tots els municipis de la comarca. I així aquest estiu són 12 els tallers en marxa per a l'adquisició d'habilitats en inserció laboral, competències digitals i emprenedorisme. Actualment un dels tallers més actius es troba en la localitat de Sedaví, dividit en dos grups a causa de l'alta demanda i l’afluència d'interessats en el programa oferit per l’ACCO i la Mancomunitat. 

 

Amb l'objectiu de participar activament en l'orientació laboral, la xarrada de presentació que es va realitzar a Sedaví va atraure a una vintena de persones interessades, el 4 de juny en el saló d'actes de l'ajuntament. Una reunió a la que es van sumar els treballadors socials, agents i responsables de l'àrea del municipi, amb més de 40 assistents. Finalment, el 14 de juny, 15 usuaris van iniciar les sessions, dividits en dos grups per la millor i més personalitzada atenció. Així, les sessions es perllongaran en aquest cas fins al pròxim 28 de juliol. 

 

Estos tallers fomenten primer l'autoconeixement, identificant competències personals i professionals. En segon lloc es treballen les competències transversals, com l'empatia o la comunicació. Finalment l'objectiu és la cerca activa d'ocupació a través de les TIC (tecnologies de la informació i comunicació). El més nou d'aquest pla és que es generen unitats de treball on l'aturat no està sol: se cerca ocupació en equip. D'aquesta manera es tracten els processos de selecció, ús de borses d'ocupació, creació de xarxa de contactes i tot tipus de recursos a l'abast per a aconseguir finalment una ocupació.

 

Al mateix nivell es treballa a més per la millora dels hàbits més saludables per a la ocupabilitat: Tenir accés a la informació, aprendre a planificar i gestionar el temps, i afavorir una bona presa de decisions.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.90.33.254

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.