Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 28 de Juny del 2018
MEDI AMBIENT

El Voluntariat Ambiental Torrent Verd elabora el cens de tortugues del barranc de l’Horteta

En aquest paratge protegit, reserva de fauna, hi ha catalogats més de 30 exemplars d'aquesta espècie. El cens permet a més controlar i retirar altres espècies de tortugues invasores que posen en perill la conservació de les espècies pròpies

El voluntariat ambiental Torrent Verd ha elaborat el cens de tortugues autòctonesmauremys leprosa en col·laboració amb l'ONG Acció Ecologista-Agró. Com a última activitat del curs, els voluntaris i voluntàries elaboren cada any el cens de tortugues autòctones en el barranc de Horteta.
 

En aquest paratge protegit, reserva de fauna, hi ha catalogats més de 30 exemplars d'aquesta espècie. El cens permet a més controlar i retirar altres espècies de tortugues invasores que posen en perill la conservació de les espècies pròpies. Durant cinc dies, els grups de voluntaris que participen s'equipen per a introduir-se en aquesta reserva natural i revisar els paranys, que han elaborat ells mateixos, per a capturar les tortugues.
 

Els voluntaris del Centre ambiental mesuren els exemplars, els pesen i anoten les dades en la seua fitxa corresponent. Algunes marques permeten identificar cadascun dels exemplars. Cada tortuga mauremys leprosa té una fitxa particular que ajuda els voluntaris a fer un seguiment de la seua evolució i mantenir el control de la població.
 

El Voluntariat ambiental Torrent Verd organitza al llarg de l'estiu tot un seguit de activitats destinades a la millora i la conservació dels espais naturals de la ciutat. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.186.6

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.