Dissabte, 13 de Agost del 2022

Actualitzada Divendres, 12 de Agost del 2022 a les 12:22:39 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 21 de Juny del 2018
POLÍTICA

Guanyant Torrent cerca acords de cara a les eleccions de 2019

Aquesta decisió presa de manera unànime pels actuals components de Guanyant Torrent, fixa un termini màxim de quatre mesos, per poder reeditar o ampliar, si fos possible, un Acord Ciutadà capaç de portar unides com més grups polítics locals, millor

De resultes de la darrera assemblea ordinària celebrada per aquesta plataforma torrentina que té la figura d’Acord Ciutadà davant el Consistori Torrentí, s’ha decidit obrir un temps de reflexió i contactes amb la resta de formacions polítiques torrentines, amb la mirada fixada en les eleccions autonòmiques, municipals i europees.

 

Aquesta decisió presa de manera unànime pels actuals components de Guanyant Torrent, fixa un termini màxim de quatre mesos, per poder reeditar o ampliar, si fos possible, un Acord Ciutadà capaç de portar unides com més grups polítics locals, millor. Hom pensa que en la unitat està la força i que l’electorat torrentí veurà amb bons ulls, l’esforç que es puga fer, per superar el pes de les sigles.

 

En aquest sentit, l’Assemblea de Guanyant Torrent, deixa les portes obertes a qualsevol tipus de pacte que continga el propòsit de canviar la forma de fer política a la ciutat, amb major grau de participació i de consolidació democràtica, més enllà de triar representants cada quatre anys.

 

A l’esmentada reunió assembleària, es va incidir en la necessitat de fer protagonista la ciutadania en la política municipal i que les decisions que afecten la globalitat, no siguen preses per un reduït número de professionals de la política amb clars interessos partidistes i sense tenir en compte el que poguera dir la població.

 

D’igual manera, es va subratllar la necessitat d’obrir hipotètics acords entre més partits locals, sempre i quan es tinga en compte la trajectòria d’activisme en organitzacions de caràcter progressista, ecologista, de lluita pels drets socials i laborals, pel,s serveis públics, per la defensa del patrimoni cultural autòcton, per la justícia social o per l’empoderament ciutadà en general.

 

Finalment, s’arribà a la conclusió general de necessitat de propiciar una confluència de totes les forces progressistes, siguen civils o polítiques, que vulguen acabar amb els aspectes menys democràtics del Règim del 78 i aprofundir en la democratització del sistema polític, consolidant una “segona transició” que va començar amb el moviment 15M d’ara fa quatre anys.

 

Els grups polítics i entitats socials que donen suport ara mateix a Guanyant Torrent – Acord Ciutadà, es plantegen com a objectiu primordial, contribuir a la construcció d’una renovada societat civil integrada i vertebrada, que genere comportaments sobre la base d’una Cultura Democràtica.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.233.217.106

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.