Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 08 de Juny del 2018
MEDI AMBIENT

La tempesta del dimecres deixa 3 milions de pèrdues en la comarca segons AVA-ASAJA

Els cítrics i els caquis de localitats de la comarca, entre les quals es troba Torrent, van patir pèrdues de fins al 60 per cent

La forta tempesta que va descarregar amb força a Torrent i en localitats veïnes ha deixat pèrdues milionàries en el camp torrentino. Segons AVA-ASAJA poden aconseguir fins als 3 milions d'euros en els cítrics i caquis de Torrent i la resta de localitats veïnes. I encara que en la capital de l'Horta Sud no va caure calamarsa, sí ho va fer en comarques veïnes on les pèrdues són més elevades.
 

Més paneroles i mosquit tigre
La Conselleria de Sanitat ha emès una alerta sobre la possible proliferació del mosquit tigre avisant a la població perquè adopte mesurades que frenen la seua expansió. En aquest sentit, es recorda que en el 70% dels casos aquest insecte es desenvolupa en instal·lacions particulars. 
 

Però no és l'únic insecte que es reprodueix gràcies a les pluges. Les precipitacions de les últimes setmanes poden també afavorir la proliferació de les paneroles. De fet, l'Associació Nacional d'empreses de Sanitat Ambiental (Anecpla) ha alertat que existeix un risc "molt alt" de proliferació d'aquests invertebrats en els pròxims mesos. La combinació de pluges intenses al costat de l'increment de la temperatura creen el brou de cultiu adequat.
 

Experts recorden que en concret la panerola és un insecte al que li agrada la humitat i les altes temperatures, entre els 25º i 30º, per a desenvolupar-se. Segons Anecpla, poden contaminar aliments i ocasionar grans pèrdues econòmiques, a més d'incrementar el risc de contraure malalties com la disenteria o lasalmonelosis.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.109.211

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.