Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 05 de Juny del 2018
POLÍTICA

El torrentí, José Luis Ábalos, nou ministre de Fomento

El secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos , formarà part del Govern de Pedro Sánchez i a més compatibilitzarà la cartera en el nou Executiu amb el seu càrrec en el partit

A poc a poc el nou president del govern, Pedro Sánchez està donant a conèixer els noms que ocuparen els ministeris. I com a molts experts polítics esperaven, el torrentino José Luís Ábalos, secretari d'organització del PSOE serà el nou ministre de Foment. És la primera vegada que un polític torrentí arriba a ser ministre d'un govern central. 

 

Considerat la columna vertebral del PSOE i un dels membres del nucli dur de Sánchez, el seu vincle amb l'avui president data de les primàries de 2014. Nascut en la capital de l'Horta Sud fa 68 anys, Ábalos és professor de Primària i diputat en el Congrés des de 2009. Després d'exercir de portaveu parlamentari del PSOE de manera provisional després del triomf de Sánchez en les primàries de fa un any, va anar el diputat encarregat per aquest de defensar la setmana passada davant el ple de la càmera la moció de censura contra Mariano Rajoy.

 

En la cartera de Foment, el torrentino tindrà per davant un repte fonamental que és la culminació del rescat a les autopistes. El Govern de Mariano Rajoy tenia previst relicitar les concessions a la fi d'enguany. En el cas que el ministeri mantinga les competències d'Habitatge, serà una altra de les principals tasques de Ábalos. L'anterior Executiu tenia previst un pla per a fer front a la pujada dels lloguers. A més el torrentí també va rebre les reivindicacions del governs de la Generalitat per inclure València i les seues rodalies dins del finançament del transport metropolità on está Torrent i que va oblidar el govern de Rajoy. 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.209.69.180

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.