Dimarts, 16 de Octubre del 2018

Actualitzada Dimarts, 16 de Octubre del 2018 a les 10:10 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 04 de Juny del 2018

TRADICIONS

Torrent celebra el Corpus Christi

El diumenge a les 11 hores en la parròquia de l'Asunción es va celebrar la missa major presidida pel bisbe auxiliar Arturo Ros i els clavaris. Durant tot el dia els veïns i veïnes enagalanaren els carrers de la ciutat amb el tradicional tapís, una tradició recuperada per l'Ajuntament de Torrent l'any passat en col·laboració amb Caixa Rural Torrent

Els torrentins van omplir els carrers de la capital de l'Horta Sud per a participar en una de les festivitats més destacades de la ciutat, el Corpus Christi. En aquesta festivitat la música també ha tingut la seua part de protagonisme amb els concerts en la plaça de l'Església de la Unió Musical i el Cercle Catòlic. 
 

En primer lloc, la Unió Musical de Torrent va celebrar el concert del XLV aniversari amb motiu de la festivitat del Corpus Christi que va servir per a estrenar l'obra Obertura Ana Mª Castro Pérez, de Francisco Zacarés, dedicada a la seua Musa de la Música. A més es van presentar les obres amb les quals la UMT participarà en la secció d'honor de la pròxima edició del Certamen Internación de Bandes de Música de València: Música i vins, Sinfonietta#1 i Images Diaboliques. Després d'açò, la banda simfònica del Cercle Catòlic va continuar aquesta jornada musical amb el tradicional concert del Corpus Christi. 
 

El diumenge a les 11 hores en la parròquia de l'Asunción es va celebrar la missa major presidida pel bisbe auxiliar Arturo Ros i els clavaris. Durant tot el dia els veïns i veïnes enagalanaren els carrers de la ciutat amb el tradicional tapís, una tradició recuperada per l'Ajuntament de Torrent l'any passat en col·laboració amb Caixa Rural Torrent.

 

A la vesprada, precedint a la processó van tenir lloc les tradicionals danses per part del grup de ball de l’Ú i Dos. Una tradició que Torrent manté viva i que va comptar amb la participació dels populars personatges i danses del Corpus Christi com els Arquets, la Magrana, els Pastorets, els Nanos, la Moma, la Degollà, els Cavallets i els Betes. A més diversos grups de xiquets i xiquetes que enguany han pres la primera comunió van participar en aquesta festivitat, així com l'alcalde Jesús Ros i diversos membres de la corporació municipal que també van voler estar presents en aquesta celebració tan destacada de la ciutat.

 

 

Clavaris del 2018: Vicent Anchel Navarro, Timoteo Carrillo Giménez, Gerardo Muñoz Puig, Jose Orti Company, Juan Carlos Piles Tordera, Enrique Ros Mora, Manuel Sánchez Mora, Rubén Vázquez Martí i Eduardo Lozoya De Mira. Clavari mayor: Aldino Fernández Roig

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.161.116.225

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.