Dilluns, 17 de Juny del 2024

Actualitzada Dilluns, 17 de Juny del 2024 a les 12:59:10 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 01 de Juny del 2018
POLÍTICA

Amb Sánchez de President el PSOE governa en Ajuntament, Generalitat i Moncloa

Aquest fet no succeïa des del 2011 quan el Partit Popular governava en les tres institucions. A més el torrentí Jose Luís Ábalos, secretari d'organització del PSOE, va ser l'encaregat de defendre la moció de censura

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha aconseguit la confiança del Congrés dels Diputats per 180 vots enfront de 169 en contra i una abstenció i ha quedat investit com a nou president del Govern després de la moció de censura. La Presidència de Pedro Sánchez es deu a una moció de censura, un instrument constitucional en virtut del com, en moments de greu crisi o inestabilitat, el Congrés pot sotmetre a examen i reprovació al president del Govern, retirar-li la confiança i en el seu lloc aupar a un candidat amb un programa de governabilitat alternatiu segons indica l'article 113 de la Constitució. Fins ara, cap de les mocions de censura que s'havien presentat en la història de la democràcia espanyola havia prosperat fins a la presentada pel partit de Sánchez. Per primera vegada des de fa 7 anys un mateix partit governa en les tres institucions, Ajuntament de Torrent, Generalitat i Governs Central. 
 

 

Un torrentí de protagonista
L'encarregat de defensar la moció de censura socialista va ser el torrentino, Jose Luís Ábalos, secretari d'organització del Partit Socialista Obrer Español i mà dreta de l'ara nou president. El torrentí és un diputat amb molta experiència i un negociador amb cintura política que s'ha convertit en la peça fonamental de l'equip de Sánchez. Ábalos és una persona de total confiança de Pedro Sánchez que té una bona relació amb tots els sectors del partit socialista i els periodistes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.216.37.123

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.