Dilluns, 15 de Octubre del 2018

Actualitzada Diumenge, 14 de Octubre del 2018 a les 23:55 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 30 de Maig del 2018

ECONOMIA

L'Ajuntament presenta la plataforma "Con mis impuestos"

L'eina mostra la distribució dels recursos per àrees i polítiques i les despeses realitzades per l'Ajuntament també per àrees i beneficiaris

La sala cívica de l'Antic Mercat va acollir la presentació de la plataforma “Amb els meus impostos”, una eina que permet als torrentinos i torrentinas saber la destinació dels diners dels seus impostos. La regidora de Participació, Susi Ferrer, va obrir l'acte posant en valor “la transparència a través d'aquesta plataforma, una eina que ens porta a ser un govern millor i més obert a la ciutadania”. El conseller de Participació, Manuel Alcaraz, també va voler assistir a aquesta presentació considerant clau iniciatives com aquesta per a “recuperar la confiança de la ciutadania cap a les seues institucions i la gestió de les polítiques públiques”.
 

El regidor de Modernització, Andrés Campos, va explicar el funcionament de la plataforma amb la qual es podrà esbrinar amb un sol clic d'on procedeixen i a on van els recursos del consistori. L'eina mostrarà la distribució dels recursos per àrees i polítiques i les despeses realitzades per l'Ajuntament també per àrees i beneficiaris. Així mateix, permetrà al contribuent conèixer com es distribueix els diners que aporta amb els seus impostos.
 

Per a tancar l'acte, l'alcalde Jesús Ros va voler agrair a tots i a totes la seua assistència per a conèixer aquesta eina pensada per a la ciutadania: “És molt important que a partir d'aqueixa informació els ciutadans i ciutadanes participen en el govern de la ciutat, alguna cosa que va a repercutir de manera positiva en la qualitat de vida a Torrent”. A més, va explicar el compromís de transparència amb els torrentinos i torrentinas, ja que “sempre hem tingut la prioritat d'explicar a la gent tot allò que fem i en aquesta ocasió hem fet un pas més amb aquesta eina de seguiment”. L'adreça web de la plataforma és: http://torrent.conmisimpuestos.com/
 

Cal destacar que l'organització no governamental Transparència Internacional Espanya va presentar, el passat 7 de juliol,  els Resultats de l'Índex de Transparència dels Ajuntaments 2017 (ITA), en el qual la ciutat de Torrent es troba entre els 25 municipis de tota Espanya, d'entre els 110 més grans, que compleix amb el 100% de transparència. A més és l'únic de tota la província de valència que aconsegueix aquesta posició; i respecte a la Comunitat Valenciana, només ho aconsegueixen Torrent i Alacant.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.158.208.189

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.