Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 29 de Maig del 2018
MEDI AMBIENT

Torrent amplia la protecció d'incendis en zones forestals

L'Ajuntament de ha adjudicat el contracte d'ampliació del Senticnel, de subministrament i instal·lació d'un sistema automàtic de protecció d'incendis en les zones forestals del terme municipal de Torrent. En concret, les zones contemplades en el plec són el Vedat, la Serra Perenxisa i els barrancs de l’Horteta i Torrent

L'Ajuntament de Torrent ha adjudicat el contracte d'ampliació del Senticnel, de subministrament i instal·lació d'un sistema automàtic de protecció d'incendis en les zones forestals del terme municipal de Torrent. En concret, les zones contemplades en el plec són el Vedat, la Serra Perenxisa i els barrancs de l’Horteta i Torrent.
 

El sistema comprèn els equips instal·lats en el terreny, els equips de comunicacions i el programari de control, així com el manual i funcionament per a l'usuari final. El sistema serà capaç de realitzar les següents funcions:
Determinar els nivells de risc en temps real. Detectar focus d'incendi. Simular i predir l'evolució de l'incendi si aquest arribara a produir-se. Avisar (correu electrònic/SMS) dels perill i les alarmes als usuaris del sistema
Mostrar en un panell de control informació en temps real accessible des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet
 

 

Entre altres equipaments, el sistema comptarà amb estacions meteorològiques que mesuraran en temps real la temperatura, la humitat relativa, la velocitat i l'adreça del vent i la pluviometria, per a determinar així el risc d'incendi forestal. “En les parts altes dels arbres hi haurà també equips de detecció de focus d'incendi que mesuraran la temperatura i les emissions de gasos de combustió”, argumenta la regidora de Medi ambient, Inma Amat. 
 

La instal·lació del sistema, emmarcat en l'estratègia EDUSI i cofinançat al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea, es destina al Departament de Medi ambient, així com a la Policia Local i Protecció Civil, com a eina d'ajuda en la presa de decisions tant en la fase preventiva, com en la fase d'actuació en cas d'alarma i extinció del foc, si escau.
 

“Està prevista també la instal·lació de càmeres de videovigilancia per a controlar la massa forestal des d'un lloc remot i per a confirmar alarmes de foc si arribaren a produir-se”, explica Inma Amat. Les càmeres se situaran en punts que permeten la major visibilitat de la zona protegida. Tindran visió de 360º en horitzontal i de 85º en vertical i capacitat de visió nocturna. Les càmeres comptaran amb un equip de transmissió de video en temps real, des de la càmera fins a un servidor remot accessible des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet.
 

En total, la massa forestal de Torrent estarà protegida gràcies a 67 nodes de detecció, quatre estacions meteorològiques, sis dispositius receptors i sis càmeres de videovigilancia. Prèviament a la instal·lació dels equips en el territori l'adjudicatari haurà de dur a terme una sèrie d'estudis previs que permeten optimitzar la distribució dels elements en el territori, així com dotar al programari de la informació territorial necessària per a aconseguir les funcionalitats descrites.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.16.69.143

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.