Dilluns, 15 de Octubre del 2018

Actualitzada Diumenge, 14 de Octubre del 2018 a les 23:55 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 29 de Maig del 2018

MÚSICA

Botifarra a banda ompli l’Auditori de música tradicional valenciana

El concert havia d’haver-se celebrat el passat 27 d’abril dins de la programació de la Setmana de la Llengua que organitzà l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, però la pluja impedí en aquell moment l’actuació prevista en la plaça de la Unió Musical

Pep Gimeno Botifarra oferí el concert amb músics de banda simfònica que es va suspendre per la pluja fa unes setmanes. Pel mal oratge, l’Auditori acollí finalment l’actuació del cantaor de Xàtiva, que s’havia programat en principi en la plaça de la Unió Musical.

 

Amb la direcció de Paco Amaya, la veu de Pep Gimeno Botifarra es combinà amb els instruments de més de mig centenar de músics del Conservatori, de la Unió Musical i del Cercle Catòlic per a interpretar peces de música tradicional valenciana. Com sol ser habitual en els seus concerts, el cantaor a més d’intrepretar la música tradicional, compartix amb el públic amb molt de sentit de l’humor l’origen i el significat de cadascuna de les peces.

 

Abans de començar el concert, la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, volgué donar un detall a Paco Amaya i Fani Blanch del Conservatori per la seua implicació i a Pep Gimeno Botifarra per la seua presència a Torrent i per a agrair-li “el seu treball quant a la recuperació i la conservació del patrimoni lingüístic i musical valencià” i reiterà “el compromís de la seua delegació amb la defensa i promoció del valencià”.

 

El concert comptà a més amb la presència del Grup de Ball de Torrent, que acompanyà algunes de les cançons i la Muixeranga la Torrentina que alçà unes figures al final del concert. El concert havia d’haver-se celebrat el passat 27 d’abril dins de la programació de la Setmana de la Llengua que organitzà l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, però la pluja impedí en aquell moment l’actuació prevista en la plaça de la Unió Musical.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.158.208.189

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.