Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 28 de Maig del 2018
MEDI AMBIENT

La Serra Perenxisa comença a recuperar-se després del devastador incendi de 2014

L'Ajuntament també va realitzar el passat octubre la plantació de 8.300 exemplars de pins, alzines, arboços i margallons, encara que després de comprovar l'augment de la regeneració natural del pi finalment es va optar per disminuir la densitat de plantones d'aquesta espècie

Han passat quatre anys des que les flames van calcinar el cor de la Serra Perenxisa, deixant una capa de cendres en el paratge natural de la capital de l'Horta Sud. Però la naturalesa fa el seu treball i, la muntanya ha ressorgit de forma espontània. Renaix un dels pulmons verds de la localitat. La majoria del terreny s'ha recuperat de forma espontània, mentre que la resta està sent reforestat de forma artificial. Quasi 3.000 persones van ser desallotjades davant l'avanç del foc, que va passar del terme de Xiva al de Torrent. Excepte alguns desperfectes en uns pocs habitatges, la part habitada es va escapar de la voracitat de les flames. 



Amb el pas del temps, la microrreserva de flora, afectada en part per l'incendi, es va recuperar sense més. Els bulbs de les espècies LecojumValentium i Urginea Undulada, romanien latents sota el sòl i van florir de nou, traspassant fins i tot la delimitació de la reserva. La sensibilitat dels torrentinos amb aquest paratge va quedar palés amb diverses activitats de reforestació organitzades per l'Ajuntament i les associacions locals. També des del Voluntariat Verd. A l'octubre de l'any passat, coincidint amb el període de pluges, va començar la plantació dels nous arbres que poblaran la serra. La reforestació pretenia recuperar la coberta vegetal mitjançant la implantació d'una massa arbòria, en les zones on no s'aconseguia de forma natural i introduir major quantitat d'espècies arbòries que estigueren en minoria enfront del Pinus halepensis perquè existira major diversitat.
 

 

Seguint aquesta màxima, es va realitzar la plantació de 8.300 exemplars de pins, alzines, arboços i margallons, encara que després de comprovar l'augment de la regeneració natural del pi finalment es va optar per disminuir la densitat de plantones d'aquesta espècie. De fet, en moltes de les zones on es van desenvolupar els treballs s'estava produint el naixement espontani d'exemplars d'aquesta espècie i decarrascas, així com herbàcies i alguns arbustos. Immediatament es van realitzar els regs d'establiment. Coincideixen amb el final d'aquesta actuació amb l'objectiu de facilitar elarraigamiento de les arrels. Durant els treballs, es va prioritzar evitar l'impacte sobre l'ecosistema de la serra, respectant al màxim les zones en les quals la vegetació havia brollat de forma natural.
 

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.129.195.206

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.